Vraag & Antwoord

OS Linux

Red Hat

Anoniem
MrLeeJohn
15 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb de 3 disks Red Hat gedownload, en nu wil ik deze installeren op mijn pc. Nu wil ik deze PC formateren zodat hij helemaal schoon is, en kan ik hier nu zo Linux Red Hat op installeren….wie helpt mij een beetje op weg..


  b.v.d.

  Intruder
 • Staat dit niet in de FAQ ?

  M.
 • Als de pc geheel voor RH bedoeld is is het gewoon een kwestie van 1e cd erin, pc aanzetten en installeren maar :)

  Formatteren hoeft niet, RH verwijderd de volledige partitie om plaats te maken voor enkele nieuwe partities die geschikt zijn voor linux.

  Max
 • Max,

  Bedankt dit wou ik even weten, ik ga het proberen.


  Intruder
 • Ik heb het geïnstalleerd, dit ging allemaal prima. Maar het is zo verschrikkelijk traag……ik heb het geïnstalleerd op een PC met een AMD 300Mhz en 64 MD geheugen, ik denk dat dit allemaal te weing is.Ik heb nog een PC staan met een AMD Athlon 850 Mhz, en 384 Mb geheugen is het verstandig om Linux hier op te installeren??? En als ik de PC opstart of afsluit komt het hele gebeuren steeds in beeld ( dat alles ok is…) hoort dit zo bij Linux ( RH). :oops:

  Intruder
 • Dat 300mhz ding is wel goed voor een server zonder grafische interface, maar op die andere zal hij wel draaien.Dat heb ik namelijk ook al eens gedaan op zo'n ding
 • 300 mhz is idd wel erg weinig voor grafisch desktop gebruik. Verder is RH ook een vrij logge, trage distro. Wat je iig moet doen is het DMA aanzetten, staat volgens mij standaard uit bij RH. Dat doe je als volgt: kijk eerst in /etc/fstab hoe je schijven heten (dev/hda, hdc enz.) En geef dan in een console het commando: hdparm -d1 /dev/hda , en dat uiteraard voor al je schijven. Dat moet al een stuk schelen.
  Verder kan je als browser ipv Mozilla(als je die gebruikt) beter Opera of Konqueror nemen, zijn veel sneller. Asl tekstverwerker gebruik ik zelf Abiword, lekker klein en snel. Het standaard geinstalleerde OpenOffice is traaaaaaaaaaaaag….
  Snuffel ook nog ff verder op het forum rond er zijn al meerdere topics over dit onderwerp geweest.
  Tot slot, als je een tijdje met RH aan het stoeien bent geweest en je heb het idee dat je Linux een beetje in je vingers hebt, kan je b.v. overstappen naar Slackware, een veel slankere em snellere distro. Naar mijn eigen gevoel was dat als overstappen van een Eend in een Ferrari.(qua snelheid dan).

  succes
 • Ik zou het idd maar eens op die 850 installeren, daarop zal het echt veel lekkerder draaien. De recente zogenaamde "user-friendly" GNU/Linux distro's zijn namelijk gewoon minstens net zo log als Windows XP en dat wil je ook niet op een 300MHz PC'tje.

  Verder zijn die boodschappen messages van de kernel en het init systeem en dat hoort idd zo. Als je het niet mooi vind kun je het ook wegmoffelen onder een bootsplash.
  Zie hiervoor www.bootsplash.org
 • ik vind die [OK] messages van de kernel en de init wel interessant om te weten eigenlijk. Bij het opstarten helemaal. Dan weet je meteen wat online gaat en wat niet.

  Meestal geeft een bootsplash wel de mogelijkheid om een verbose output binnen de bootsplash te geven middels de <esc> knop. Ik moet het nog voor elkaar krijgen dat hij standaard deze output geeft.

  bootsplash is mooi, maar ik wil wel weten wattie doet.
 • Oké bedankt voor de informatie ik zal het eerdaags even installeren op die 850mhz PC ( moet eerst van de vrouw des huises wat huiselijke klusjes uitvoeren… :evil: …)


  Intruder
 • Als je toch bezig bent installeer dan Fedora of White Box Enterprise Linux.
  Die zijn velen malen geoptimaliseerd en blijken stukken sneller te performen dan de Red Hat 9.0 versie.

  M.
 • De processorsnelheid is op zich voldoende, de hoeveelheid geheugen mag inderdaad flink omhoog.
  Geen idee of het geheugen van de 850 mhz-pc compatible is met die 300-hz pc, zo ja, dan is het misschien de moeite waard om wat geheugen over te zetten..

  max
 • >Verder is RH ook een vrij logge, trage distro

  Nee, hoor…. gewoon wat extraatjes eruit slopen. Wat services uit zetten (updatedb en rhsnd). Dan draait ie als een zonnetje hoor.

  Naast dma ook 23 bits IO aan zetten…. hdparm -d1 /dev/hda en hdparm -c1 /dev/hda.

  Een 300 Mhz moet kunnen grafisch…. alleen geen kde en gnome…. neem gewoon fluxbox of blackbox of zo… gaat prima.
 • [quote:803cd29340="KayJay"]ik vind die [OK] messages van de kernel en de init wel interessant om te weten eigenlijk. Bij het opstarten helemaal. Dan weet je meteen wat online gaat en wat niet.

  Meestal geeft een bootsplash wel de mogelijkheid om een verbose output binnen de bootsplash te geven middels de <esc> knop. Ik moet het nog voor elkaar krijgen dat hij standaard deze output geeft.

  bootsplash is mooi, maar ik wil wel weten wattie doet.[/quote:803cd29340]
  Dan moet je op de bootregel bootsplash=verbose neerzetten ipv bootsplash=silent of gewoon helemaal niets (hangt er vanaf hoe hij gecompiled is).
  Verder is het normaal F2 die omschakeld van silent naar verbose.
 • [quote:8b71b3f505="MrLeeJohn"]>Verder is RH ook een vrij logge, trage distro

  Nee, hoor…. gewoon wat extraatjes eruit slopen. Wat services uit zetten (updatedb en rhsnd). Dan draait ie als een zonnetje hoor.

  Naast dma ook 23 bits IO aan zetten…. hdparm -d1 /dev/hda en hdparm -c1 /dev/hda.

  Een 300 Mhz moet kunnen grafisch…. alleen geen kde en gnome…. neem gewoon fluxbox of blackbox of zo… gaat prima.[/quote:8b71b3f505]

  updatedb is geen service..dat is een commando om de locate database te updaten.
  RHNSD is niet zo veel load..kan je via RHN de pacthes deployen over je servers.
  Maar inderdaad..alle kleine beetjes helpen.
  Portmappen en andere troep zet ik ook altijd uit.

  M.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.