Vraag & Antwoord

OS Linux

verschil MySQL en PostgreSQL

Anoniem
Kopskops
2 antwoorden
 • Wat is het vershil tussen MySQL en PostgreSQL?
  Weet iemand ook een goed OCR programma voor linux?
 • MySQL maakt gebruik van heel andere technieken dan PostgreSQL.
  en MySQL is een ander type databeest.

  MySQL is vooral bedoeld als snelle backend voor http en voor kleine huist/tuin keuken databases. Wanneer we spreken over databases van 10 gig tot 200 gig is MySQL niet meer geschikt. Dit komt door de lage overhead die MySQL kent (laag is in kleine datasets ideaal, maar met complexe queries een ramp). PostgreSQL die o.a. is opgebouwd met Informix en Ingres (Computer Associates) technologie.

  Het is bovendien een transactioneel systeem die stored procedures kent, views kent, unions kent, scripting kent vergelijkbaar met PL/SQL van Oracle, TSQL (MS SQL Server ). Met deze scripting taal kun je triggers, procedures e.d. gebruiken, iets wat meer intelligentie nodig heeft dan SQL 99. Tevens kent het fatsoenlijke rollback mechanismen.

  m.a.w.: kleine database, niets complex, eventueel http backend –> MySQL
  grote database van 10Gig tot 200gig , transactioneel, productie systeem en ondersteuning van procedures , triggers e.d. nordig –> PostgreSQL
  groter dan 200gig –> Oracle 9i Database en IBM DB2

  Om het gemis van een transactionele databeest te compenseren heeft SAP bij MySQL aan de deur geklopt en besteed sapdb (technische laag van SAP) uit aan MySQL. MySQL doet dan onderhoud, support en bugfixes, en SAP houdt zich bezig met het relationeel model en bijbehorende applicaties. Hiermee heeft MySQL wel een transactioneel systeem in huis onder de noemer MaxDB met zoals ik vernam innodb en nushere technologie. NuSphere wordt o.a. gebruikt bijn Progress dacht ik. Ook geen kleintje in DB land

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord