Vraag & Antwoord

OS Linux

[Fedora Core 1] Minder triviaal netwerkje?

Anoniem
PeBo
4 antwoorden
 • In dit topic heeft het forum mij prima op weg geholpen bij het opzetten van een eenvoudig netwerkje. Nu moet ik "door omstandigheden" een stapje verder zetten.

  Huidige opzet:
  1) ADSL modem (Telindus 1111 ADSL Bridge)
  2) (draadloos) basisstation: krijgt van mijn ISP (via DHCP) een af en toe wisselend WAN IP adres, vast LAN adres in de 192.168.1.x-serie (gebruikt naar mijn weten NAT voor het verkeer van en naar PC 3 en 4)
  3 en 4) twee PC's met vast LAN IP adres, ook in de 192.168.1.x-serie. Hun verkeer loopt via 2 (het basisstation).

  Nu bleek - een tip van de helpdesk van mijn ISP - het ADSL modem via een GUI bereikbaar. Dat is handig als je internetverbinding kuren vertoont. (Die kuren zijn de "omstandigheden" van daarnet.) Maar … in de huidige opzet kan ik - voorzover ik weet - niet zonder meer bij het modem/de bridge komen vanaf PC's 3 en 4. Ik kan het modem/de bridge bijvoorbeeld niet "pingen". Dat lukt me zelfs niet als ik het modem/de bridge direct aan PC 3 koppel (en het basisstation er dus even tussenuit haal). Het modem/de bridge heeft nu trouwens ook een LAN IP in de 192.168.1.x-serie, maar dat LAN adres kan eventueel veranderd worden.

  Kortom: wie heeft een suggestie voor een opzet waarin ik 1 (het modem/de bridge) altijd vanaf PC 3 en 4 kan bereiken?

  Max: schop het topic maar naar "Anders (Netwerken)" als dat dienstig lijkt …
 • Als computers 2, 3 en 4 allemaal een IP-adres in de 192.168.1.x reeks hebben dan moeten ze elkaar in principe kunnen zien. Dat dit niet het geval is zal misschien liggen aan het feit dat computer 2 een firewall heeft. Indien dit het geval is, schakel deze dan even tijdelijk uit en probeer het nog eens. Let er overigens op dat je een crossed cable nodig hebt 2 computers/hubs op elkaar aan te sluiten en een "gewone" kabel om een hub en een computer met elkaar te verbinden. Dit zou misschien kunnen verklaren waarom je het modem niet kan pingen als je het direct op de computer aansluit.

  - Bas
 • Tijdelijk op 2 de firewall-service uitzetten op het moment dat je die gui wilt gebruiken?
 • [quote:a763aaa1b5="MrLeeJohn"]Tijdelijk op 2 de firewall-service uitzetten op het moment dat je die gui wilt gebruiken?[/quote:a763aaa1b5]Alleen om te kijken of dat idd de oorzaak is. Vervolgens kan je IPtables aanpassen om ervoor te zorgen dat je voortaan wél door de firewall heen de GUI kan gebruiken.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.