Vraag & Antwoord

OS Linux

slow motion

Anoniem
maximilaan
6 antwoorden
 • als Linux beginneling probeer ik de knoppix-nl versie op een oude 233 mmx/32mb/4G-hd computer. oef, dat gaat allemaal wel erg langzaam, hoewel alles naar behoren werkt. in eerste instantie denk ik dat de traagheid komt door de zeer geringe hoeveelheid geheugen (en de beperkte snelheid van de cpu) - de niet-grafische omgeving trekt redelijk vlot voorbij, dus ligt het wellicht aan de capaciteit die KDE opsnoept? heeft iemand suggestie hoe ik de snelheid kan verbeteren op deze oude machine zonder veel kosten te maken?
 • Ja :D
  Stop die cd gewoon in je eigen machine, klooi een poosje in knoppix en kijk hoe Linux is opgebouwd. Je kan er tenslotte niks mee slopen.

  Ga dan het inet op en download een distro, of beter nog koop ereen incl. boeken.

  Neem dan die oude bak en bouw er een server van en installeer op je eigen machine Linux naast je het andere alternatieve OS dat je nu wellicht draai ;)

  Ergo,
  Ik snap niet dat men voor windows ed. snelle machienes gebruikt en als ze Linux gaan testen altijd die oude bak van zolder halen, er de nieuwste distro's op willen zetten en dan ook nog verwachten dat het snel draaid.

  Je kan dus om dit te voorkomen ook eens op zoek gaan naar een distro van 5 jaar geleden (die draaiden nog wel rete snel op zo'n bak (ook grafisch)
 • ja sorry hoor, ik begrijp wel dat iedereen hier alles al weet, maar jullie hebben vast ook een keer een eerste stap gezet.
  ik vergat nog te zeggen dat ik van die 4 G er drie heb afgezonderd waarnaar ik de hele knoppix-cd heb geschreven - inmiddels heb ik wel een groot aantal bestanden verwijderd (die spelletjes speel ik toch niet, en één mailclient is wel genoeg) maar dat heeft de snelheid niet veel geholpen. mijn vraag blijft…
 • ik denk dat hier een communicatiefoutje gaan de is.

  Draai je knoppix vanaf cdrom, of heb je knoppix op je schijf geinstalleerd?

  WStolk adviseert je namelijk om knoppix (wat eigenlijk een demo-distributie is die geheel vanaf cd-rom draait) niet te gebruiken op de oude P233 pc, maar op een nieuwer exemplaar.
  Zolang je knoppix vanaf cd gebruikt verandert er niks op die pc zodat je niet bang hoeft te zijn dat je iets sloopt..

  Mocht je toch met die oude pc verder willen en dus een 'normale installatie', dan kun je beter geen knoppix gebruiken, maar bijv. Debian (knoppix is afgeleid van Debian). Je bent dan een stuk flexibeler en kunt bijv. een veel lichtere window manager gebruiken als vervanging van KDE.
  Aanbevolen minimale hoeveelheid ram voor een grafisch systeem is overigens 64 mb ram.

  Max
 • [quote:27dfa1ee7e="RHI"] inmiddels heb ik wel een groot aantal bestanden verwijderd (die spelletjes speel ik toch niet, en één mailclient is wel genoeg) maar dat heeft de snelheid niet veel geholpen. [/quote:27dfa1ee7e]
  anders dan bij Windows maakt bij Linux de hoeveelheid geinstalleerde software niks uit qua snelheid.

  Max
 • dank, max, dat is tenminste een helder antwoord

  inmiddels tikte ik fedora op de kop - welke grafische omgeving (in plaats van KDE?) zou ik daarvan kunnen gebruiken om toch nog een beetje verder te oefenen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.