Vraag & Antwoord

OS Linux

Telkens 10 Konqueror-vensters met /mnt/cdrom bij KDE starten

Anoniem
maximilaan
3 antwoorden
  • Ik heb een KDE-installatie op een Yoper-linux systeem, en telkens als ik KDE opstart, krijg ik 10 Konqueror-vensters met /mnt/cdrom, tijdens het " restoren van de session", de laatste stap van het KDE opstartproces. Ik wil dit natuurlijk niet, en het helpt niet als ik ze allemaal afsluit. Bij de volgende keer gebeurt het gewoon weer. Hoe kan zoiets en hoe kan ik het verhelpen ?

    Laat maar. Ik heb in root mode het "cd automount" item uit de autostarts dir gehaald… geen idee hoe ze erin kwamen…
  • Ik heb dit zelf ook gehad met een paar programma's. Heb maandenlang na het opstarten zo'n 15 vensters zitten wegklikken. Toen las ik ergen dat je met ctrl/esc. de programma's die draaien kunt zichtbaar maken (ProcessTable). En daar stonden ze allemaal. 10X MYsqlcontrolcentrum bijvoorbeeld. Ik heb hier al die programma's verwijderd en toen startte KDE voortaan schoon op.

    Henk
  • Tja vreemd he… ik heb het dus uit die autostart dir gehaald. Bij jou waren het misschien processen die wel draaiden en niet gestopt zijn bij het afsluiten van de GUI ervan ? Maar goed. We hebben het beide voor elkaar ;-)

    Ik heb alleen nog een probleem: dat ik geen geluid in zowel XMMS als MPlayerHQ heb. Dit heeft overigens niets met bovenstaande te maken hoor. Maar NoAtun en het control center hebben wel gewoon sound… en beide programma's werken met alle drie (ALSA, OSS, nogwat) soundservers niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.