Vraag & Antwoord

OS Linux

ethernet kaart vinden op linux red hat 9.0

Anoniem
Dilbert
7 antwoorden
 • hallo
  ik red hat 9.0 installeerd op een aparte pc om als game server te dienen.nu probeer ik op het internet te komen maar hij kan geen verbinding maaken omdat die de ethernet kaart niet vindt .de kaart staat ook niet in de lijst van ethernet kaarten .ik snap niet hoe ik dat voor me kaar kan krijgen .ik heb adsl van planet
 • Vraag de leverancier om linux-drivers!
 • [quote:914823d30e="fietsie"]hallo
  ik red hat 9.0 installeerd op een aparte pc om als game server te dienen.nu probeer ik op het internet te komen maar hij kan geen verbinding maaken omdat die de ethernet kaart niet vindt .de kaart staat ook niet in de lijst van ethernet kaarten .ik snap niet hoe ik dat voor me kaar kan krijgen .ik heb adsl van planet[/quote:914823d30e]
  Wat voor chip heeft de ethernet kaart?

  Als je dit niet weet kun je bijvoorbeeld eens in de output van 'dmesg' zoeken of met 'cat /proc/pci' kijken.
 • Als je RH9.x installeert gaat het gewoon goed, hij/zij detecteerd je kaart en kijkt of er al dan niet een verbinding aan zit.
  Tenminste.. die ervaring heb ik. Ik draai zowel XP-home als RH9 op een fijutsu/simens bak.

  Eerst XP er op, dan met PM8.0 de zaak opdelen en instellen, booten vanaf RH9-cd1………… etc.

  Ne pas de Probleme!, alles werkt.

  Of ik nou stand-alone, server, of whatever install, het werkt en heb inet verbinding.

  Ok, 'k werk via een router (DHCP enable)


  Greetz bye mike
 • Als je die NIC er later in hebt gebracht moet je kudzu runnen.
  commando: kudzu

  Dan zal hij proberen na te gaan of er nieuwe hardware is bij gekomen en zal hij bij het vinden van een driver , je vragen of je deze wilt installeren en een netconfig wilt draaien.

  M.
 • ik heb een ethernetkaart van sweex. Geen problemen mee. Maar de kaart was al ingebouwd nadat linux werdt geinstaleerdt, dus ik heb makkelijk praten.

  Volgens mij hoort elke ethernetkaart te werken..voor of na de installatie van Linux.
 • Hm.. zou zo moeten zijn ja..

  Heel toevallig is redhat/fedora de enige linuxdistro waar ik zelf ook problemen heb gehad met het niet herkennen van een realtek kaartje. Dat is dus gewoon belachelijk. Verder heb ik onlangs nog ruzie met redhat/fedora gehad, omdat mijn als4000 geluidskaart ook niet werd herkend….geen kernelsupport. Ook dat probleem heb ik bij andere distro's nog nooit meegemaakt.
  Leuk voor op een server, maar als desktopsysteem heb ik zo mijn bedenkingen. Natuurlijk zijn er workarounds, maar daar zit ik niet op te wachten. Ik wil gewoon een prettige gebruikersomgeving, met standaard een goede hardware ondersteuning.

  Maar goed, iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.