Vraag & Antwoord

OS Linux

Troubles met Intell i845G/GL kaart en RH 9

Anoniem
MDDB
8 antwoorden
  • Help!!!!!! :cry: :cry:

    Ik heb een dell GX260 met een Intell I845G/GL kaart en na installatie van RH 9 krijg ik geen Xwindow!!! Daarnaast gebruik ik ook nog een Dell Flatsceen (1504).

    Terwijl RH tijdens de installatie wel de juiste kaart aangaf plus de juiste configuratie.

    Wanneeer ik uit Root de commando xstart geef, geeft ie onder andere de melding:

  • Meest luie methode is booten met Knoppix en de config van Knoppix gebruiken.

    Je kunt ook de inhoud van XF86Config hier posten.
  • :P Helaas!! Deze luie methode werkt niet, ik heb ook een andere optie in gedachten gehad, namelijk; Knoppix 3 is vrij nieuw en als ik daar mee boot, dan kopieer ik daar de configuratie naar mijn RH 9. Maar daar komt zoveel bij kijken dat ik (als grote leek) niet voor elkaar ga krijgen. En tevens: Knoppix ken het ook niet aan. :roll:

    In de XF86config ben ik nu aan het rommelen, met alle consequenties van dien.

    Groet,
    Maarten.
  • Probeer us een andere monitor…. weet je tenminste of het daar aan kan liggen…
  • @ MrLeeJohn : dat had ik dus ook al bedacht, een simpele crtmonitor neergezet en helaas werkte dat ook niet!!!!

    Nog meer opties??? Met Mandrake 9.2 hetzelfde verhaal.

    Greetz.
  • [quote:3ef46669ff="MDDB"] Ik heb een dell GX260 met een Intell I845G/GL kaart en na installatie van RH 9 krijg ik geen Xwindow!!!
    Fatal server error:
    no screens found.
    [/quote:3ef46669ff] En als je pc opstart in init 3, en inlogt als root. En als je dan typt
    [code:1:3ef46669ff]
    redhat-config-xfree86
    [/code:1:3ef46669ff][Enter]

    Dan probeert de redhat xfree86 config utility X op te starten. Welke monitor en videokaart wordt daar getoond? Als dit niet juist is kun je dit via Advanced wijzigen.

    Wellicht is deze google discussie bruikbaar.
  • Hoi Jolo,

    Bedankt voor het meedenken, maar:
    Ik heb het volgende geprobeerd ->
    http://downloadfinder.intel.com/scripts-df/filter_results.asp?strOSs=39&strTypes=DRV%2CARC&ProductID=865&OSFullName=Linux*&submit=Go%21
    Ged/l en uitgevoerd, zag er goed uit maar nu krijg ik na het opnieuw uitvoeren van de command startx het volgende, gekopieerd uit een logfile naar een windowspc (sorry!!)


    [i:20216fb48a]XFree86 Version 4.3.0 (Red Hat Linux release: 4.3.0-2)

    Release Date: 27 February 2003
    X Protocol Version 11, Revision 0,
    Release 6.6
    Build Operating System: Linux 2.4.20-3bigmem i686 [ELF]
    Build Date: 27 February 2003

    Build Host: porky.devel.redhat.com

    Before reporting problems, check http://www.XFree86.Org/

    to make sure that you have the latest version.

    Module Loader present
    OS Kernel: Linux version 2.4.20-8 (bhcompile@porky.devel.redhat.com) (gcc version 3.2.2 20030222 (Red Hat Linux 3.2.2-5)) #1 Thu Mar 13 17:54:28 EST 2003
    Markers: (–) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Mon Feb 9 12:48:01 2004
    (==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config"
    (==) ServerLayout "Default Layout"
    (**) |–>Screen "Screen0" (0)
    (**) | |–>Monitor "Monitor0"
    (**) | |–>Device "Videocard0"
    (**) |–>Input Device "Mouse0"
    (**) |–>Input Device "Keyboard0"
    (**) Option "XkbRules" "xfree86"
    (**) XKB: rules: "xfree86"
    (**) Option "XkbModel" "pc105"
    (**) XKB: model: "pc105"
    (**) Option "XkbLayout" "us_intl"
    (**) XKB: layout: "us_intl"
    (==) Keyboard: CustomKeycode disabled
    (**) |–>Input Device "DevInputMice"
    (**) FontPath set to "unix/:7100"
    (**) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
    (==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
    (–) using VT number 7

    (II) Open APM successful
    (II) Module ABI versions:
    XFree86 ANSI C Emulation: 0.2
    XFree86 Video Driver: 0.6
    XFree86 XInput driver : 0.4
    XFree86 Server Extension : 0.2
    XFree86 Font Renderer : 0.4
    (II) Loader running on linux
    (II) LoadModule: "bitmap"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
    (II) Module bitmap: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
    Module class: XFree86 Font Renderer
    ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
    (II) Loading font Bitmap
    (II) LoadModule: "pcidata"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a
    (II) Module pcidata: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.2.0, module version = 0.1.0
    ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.5

    *** If unresolved symbols were reported above, they might not
    *** be the reason for the server aborting.

    Fatal server error:
    Caught signal 11. Server aborting


    When reporting a problem related to a server crash, please send
    the full server output, not just the last messages.
    This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
    Please report problems to xfree86@xfree86.org.[/i:20216fb48a]

    En nu????

    Groet,
    Maarten.
  • Het enige wat ik kan verzinnen is een foute versie van pcidata (4.2.0 ipv 4.3.0). Ik weet niet wat het doet of hoe je aan een nieuwe versie komt. Wat je kunt proberen is om vanaf de command-line een nieuwere versie van Xfree te installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.