Vraag & Antwoord

OS Linux

linux downloaden

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Heeft iemand een specifieke url waar ik linux kan downloaden voor mijn pentium 350. Ik ben op een aantal ftp sites geweest maar daar staan dan zoveel bestanden dat ik niet weet wat ik moet kiezen. En wat is aan te raden: suse, redhat of wat dan ook?
  bedankt
  tomas
 • Voor een P 350 en met blijkbaar weinig ervaring: Knoppix :) Op deze site kun je de download vinden: ftp://ftp.snt.utwente.nl/pub/linux/knoppix/ Kies de Engelstalige versie als je niet thuis bent in het Duits, er is geen NL versie voorhanden. Lees vóór het downloaden de README files, deze bevatten altijd belangrijke info mbt versies, download/brandinstructies, installatie etc. Lees ook de FAQ (wel in NL): ftp://ftp.snt.utwente.nl/pub/linux/knoppix/KNOPPIX-FAQ-NL.txt

  Groet, M.V. Wesstein
 • http://www.distrowatch.com/

  Is een overzichtelijke site waar je alle distributies met elkaar kunt vergelijken. Het is het gemakkelijkst als je een ISO image (distributienaam.iso) download. Daar kun je namelijke een bootable CD van bakken.
 • Je vraag is een beetje vaag, Linux is een verzamel woord/begrip :wink:
  En het ligt eraan wat je ermee wilt gaan doen: servertje bouwen, Office desktopje of mischien wel coole all round PC, en of je veel ervaring hebt met Linux.
  Als een beginner bent raad ik Mandrake,Fedora of SuSE aan.
  Succes met je keuze :wink:
 • * Deze link * is ook zeer handig.
 • Kijk ook even in de faq van dit forum voor meer informatie.
  Welke distro geschikt voor je is hangt niet alleen af van je processor, maar ook hoeveel geheugen de pc heeft, wat je met het systeem wilt doen, hoeveel kennis je hebt en hoeveel tijd je wilt besteden in het uitzoeken van dingen…

  Max
 • Hier een mini-howto'tje over hoe je Fedora Linux moet downloaden en wat je verder moet doen ter voorbereiding van de installatie van de gebruiksvriendelijke distributie Fedora.

  Groeten Thijs
 • vind ik deze http://tille.soti.org/training/fedora/ handig als aanvulling op jouw download instructies. zelfs een uitleg erbij over een x-windows manager, gnome. relaxed… 8)

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.