Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSE 9.0] kernel foutje

11 antwoorden
  • Bij het updaten van de kernel schijn er iets te zijn misgegaan. Het geluid doet het niet meer en ook de netwerkskaart niet. Hij boot nog wel. :) Ik vond het volgende in de SuSe Db en heb dat advies (in aangepaste vorm) gevolgd: Install the new package by executing the following command: rpm -Uvh k_deflt-2.4.xxxxxx.rpm Version numbers may vary. Please insert here what proceeds. Reiserfs is the standard file system used from SuSE Linux 7.3 on, and it requires the utilization of an initial ram disk. The initrd will be written with the command: mk_initrd Then start LILO in order to write the changes to the hard disk or to the boot medium: lilo Finally reboot your computer so that the new kernel can be loaded. Alle hulp/tips/suggesties van harte welkom
  • [quote:5fdb5e26c0="LennartII"]Bij het updaten van de kernel schijn er iets te zijn misgegaan. [/quote:5fdb5e26c0] Een update naar welke kernel? Kernel 2.6.2 van deze site wellicht? ftp://ftp.gwdg.de/pub/linux/suse/ftp.suse.com/people/kraxel/i386/i586/
  • Inderdaad, deze: kernel-default-2.6.2-0.i586.rpm
  • Kijk eens op [url]http://www.vosberg.be/doc/SuSE/kernel26update.html[/url] Op die manier heb ik de update redelijk vlot rond gekregen op een SuSe 9.0 systeem. Enige probleem is dat ik er niet meer in slaag om het volume van de alsa mixer op te slaan en te restoren als ik opnieuw opstart (alles staat na een reboot terug gemute, en ik krijg het niet opgelost)
  • Ah, eindelijk iets dat kort en bondig en vooral begrijpelijk is. :) (In tegenstelling tot de vele howto's) Bedankt!
  • Geweldig! Ik kan in ieder geval weer internetten! Alleen nog geen geluid. Als ik het commando yast2 sound .oss geef, vindt ie maar liefst vier geluidskaarten (snd0 t/m 3) Dit waarschijnlijk omdat ik na de niet zo geslaagde update probeerde de geluidskaart opnieuw te installeren. Hoe kom ik hier vanaf? :evil:
  • OSS is niet meer de standaard geluidsarchitectuur in kernel 2.6, dus ik denk dat je best overschakelt op ALSA. Installeer alvast de nieuwe alsa rpm's (dus versie 1.0.2 denk ik) en volg de instructies op die vosberg site om /etc/modules.conf aan te passen. Vanaf dan zou je met yast ook de geluidskaart met alsa kunnen configureren denk ik (ik ken niet veel van yast, ik gebruik zelf geen suse)
  • Bedankt. Ik heb de instrukties van Vosberg opgevolgd, maar dat heeft geen invloed. ik denk dat ik nog steeds alsa heb en gebruik. Het oss kommando was alleen een suggestie van Yast toen het installeren van de geluidkaart niet lukte. Tips/suggesties blijven van harte welkom!
  • [quote:1fb101a727="LennartII"]Bedankt. Ik heb de instrukties van Vosberg opgevolgd, maar dat heeft geen invloed. ik denk dat ik nog steeds alsa heb en gebruik. Het oss kommando was alleen een suggestie van Yast toen het installeren van de geluidkaart niet lukte. Tips/suggesties blijven van harte welkom![/quote:1fb101a727] Wat voor geluidskaart heb je ?? Yast is niet altijd even sterk met geluid dus gooi al je snd-modules er eens uit en start alsaconf wellicht lukt dat beter.
  • Ik heb een via 686 alias ac97 ingebouwd chippie dus. Snd-modules eruit gooien zou ik wel willen maar dat lukt niet erg. Als ik via yast2 naar harde waren en geluidkaart ga dan kom ik middenin het installatieproces waar ie klaarblijkelijk is blijven hangen. Daar staat dan configuratie van onboard audio on EP7KXA (dat klopt) en dan kan ik kiezen of ik vlug automatisch, gewoon of speciaal wil installeren. Welke ik ook kies ik krijg "error occured of EP7KXA. The kernel of the snd-via 82xx for sound support could not be loaded". Yast doet hierbij de suggestie te kontroleren of ik wel de alsa packages van de serie snd geïnstalleerd heb, ofwel om de yast configuratie te starten met yast2 sound .oss. Als ik dat laatste doe duiken er maarliefst vie geluidskaarten op die ik met geen mogelijkheid wegkrijg.
  • [quote:4d041e7ca0="LennartII"]Ik heb een via 686 alias ac97 ingebouwd chippie dus. Snd-modules eruit gooien zou ik wel willen maar dat lukt niet erg.......[/quote:4d041e7ca0] dat verwijderen van die modules etc lukt niet met YaST, dat moet je handmatig doen, zie hier: http://portal.suse.com/sdb/en/2001/03/thallma_sndneu_71.html Ik moest ook al m'n modules handmatig uit /etc/modules.conf halen voordat-ie m'n intel ac97 (onboard) eens een keer wel goed herkende. Tot die tijd zah SuSE 'm wel maar kon hij 'm niet configureren. Daarna wel. De tip is op zich voor SuSE 7.1 maar bij 9.0 blijkt het dus ook nodig te kunnen zijn.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.