Vraag & Antwoord

OS Linux

Clarkconnect icm 3C589D pcmcia netwerkkaart

Anoniem
MrLeeJohn
2 antwoorden
 • ben een totale linux newbie..
  Ik wil CC installeren op een oudere laptop met een 3com 3C589D Ethernet III netwerkkaartje.
  Bij de installatie vraagt hij om een driver disk omdat deze netwerkkaart niet ondersteund wordt. Ik kan de installatie wel helemaal afmaken omdat ik hem installeer vanaf een locale cdrom speler.
  Maar ik krijg mijn netwerk maar niet aan de praat, ik heb gezocht en gezocht, uiteindelijk vond ik iets op een pcmcia linux website (een tar.gz bestand), deze heb ik op de hd gezet via een floppy en uitgepakt, alleen bij het make commando krijg ik een error, aangezien de developer tools niet meegeinstalleerd worden op CC. Ik heb even geprobeerd om deze tools te installeren door alle bestanden vanaf de ftp van cc te downloaden en heb deze op cd gezet, alleen bij het installeren krijg ik allemaal rare foutmeldingen. Daar ben ik ook mee gestopt..
  Ik heb begrepen dat er een module voor mijn netwerkkaart geladen moet worden, en heb deze gedownload, 3c589_c.o
  Maar ik weet nu in godsnaam niet meer hoe ik dit voor elkaar krijg, het makkelijkste lijkt mij om de install opnieuw te doen en de drivers op diskette te zetten zodat alles in 1 keer goed gaat tijdens de install ipv nu nog een netwerkkaart te installeren…
  Ik ben nu al 3 dagen bezig maar het wil echt niet lukken, hoop dat iemand mij kan helpen
 • Clarkconnect is een 'customised' RH 7 (of 6.8, kweeniemeer :P) distri. Echter, wat mij verbaast: waarom een server-distri op een laptop? Tenzij je die laptop echt als 'dedicated' (thuis)server wil gaan gebruiken ben je wss beter af met een reguliere distri. Wil je idd een thuisservertje maken op je 'schootbureau' ;) is het wellicht een idee om een modernere distri te kiezen: Suse, Mandrake, RedHat, Fedora en noem alle smaakjes Linux maar op (BSD variant wellicht?) Veel hardwareondersteuning al ingebakken, wss ook jouw kaartje (tenzij dat ding pas een paar maanden op de markt is ofzo…). Scheelt weer frustraties botvieren op partner/kinderen/huisgenoten/forumleden* ;)

  Groet, M.V. Wesstein

  *doorhalen wat niet van toepassing is :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.