Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux Promo Actie

Anoniem
KayJay
13 antwoorden
 • http://nl.linux.org/forum/show.php?fid=74&table=admini

  AJK
 • Is leuk idee, maar kun je de poster(s) niet ergens online zetten? In PDF ipv Word (wat is dat? :-) )
 • Ben benieuwd of mensen van nl.linux.org reageren. Heb zelf ook nog geen idee waarheen te sturen. Mail me als je mijn poster wilt zien/gebruiken. En helaas hebben ze bij mij op school alleen Win2000…

  AJK
 • misschien moet je zelf een klein websitetje opzetten ergens, waar je je initiatief verduidelijkt en daar kun je ook de voorbeeldposters neerzetten.
 • Mijn post @ forum:

  [quote:c76c8b90ce]
  Hoi allemaal,

  Best leuk idee, maar bedenk wel dat zoeits geen effect heeft (denk ik). 95% weet niet wat linux is, en al kome ze er een beetje achter door een poster dan intresseert het ze *NIX NOPPES NADA* Snappe jullie wat ik bedoel?
  [/quote:c76c8b90ce]
 • http://linuxpromo.tk
 • Zie reactie zelfde forum!

  [quote:b0f98fc86d="Alexander Online"]Mijn post @ forum:

  [quote:b0f98fc86d]
  Hoi allemaal,

  Best leuk idee, maar bedenk wel dat zoeits geen effect heeft (denk ik). 95% weet niet wat linux is, en al kome ze er een beetje achter door een poster dan intresseert het ze *NIX NOPPES NADA* Snappe jullie wat ik bedoel?
  [/quote:b0f98fc86d][/quote:b0f98fc86d]
 • ik heb een beetje moeite met promoposter.doc. Waar doe je het voor dan?

  Linux beter
  dan Windows?
  Zeker weten!

  Alleen niet geschikt voor promoposters blijkbaar.
 • Ik heb die poster op school gemaakt, helaas draaien ze daar Windows2000. Thuis draai ik Debian, nog niet grafisch helaas.
  Je kan die poster toch wel in OpenOffice.org openen?

  AJK
 • zucht.. ik word hier zo moe van.

  sorry dat ik zo over kom maar doe dan niks..
  Het komt niet bepaald overtuigend over zo.

  Doe het in pdf of liever een nog opener formaat.

  Bovendien snap ik het nut niet van dit overdreven posters plakken. Het is namelijk niet nodig en ik vind het nogal imago schadend. Een goed OS verdient zijn credits wel zonder poster plakkerij.

  En verder ben ik het wel Alexander eens
 • Ben het met KayJay eens. behalve dat een goed OS zichzelf verkoopt. Daar geloof ik niet zo in. Kwaliteit lijkt eerder een garantie voor een flop dan voor succes, kijk maar naar V2000 en bijv. Linux. Maar ook Apple, OS/2 en vrijwel alles dat Philips ooit heeft uitgevonden.

  Denk overigens wel dat MS ooit zal vallen, maar of dat in de nabije toekomst gebeurt en of het door Linux komt???
 • [quote:d0dc8499a8="Hinko"]Ben het met KayJay eens. behalve dat een goed OS zichzelf verkoopt. Daar geloof ik niet zo in. Kwaliteit lijkt eerder een garantie voor een flop dan voor succes, kijk maar naar V2000 en bijv. Linux.[/quote:d0dc8499a8]
  Precies jij snapt het. GNU/Linux is absoluut een flop, behalve dat zijn aandelen zowel op de dekstop en servermarkt ieder jaar weer stijgen en steeds meer overheden op GNU/Linux overstappen is het echt prut.

  [quote:d0dc8499a8]Maar ook Apple, OS/2 en vrijwel alles dat Philips ooit heeft uitgevonden.[/quote:d0dc8499a8]
  Ja neem nu bijvoorbeeld de CD, ook een flop :roll:

  [quote:d0dc8499a8]Denk overigens wel dat MS ooit zal vallen, maar of dat in de nabije toekomst gebeurt en of het door Linux komt???[/quote:d0dc8499a8]
  Nee dat komt niet door GNU/Linux, maar door hun eigen mentaliteit die totaal verkeerd is. OSS projecten als OpenOffice en Mozilla zijn al enorme inhaalslagen aan het maken, GNU/Linux volgt vanzelf wel.
 • [quote:a6c6bf4a2f="Marcel de Reus"]Precies jij snapt het. GNU/Linux is absoluut een flop, behalve dat zijn aandelen zowel op de dekstop en servermarkt ieder jaar weer stijgen en steeds meer overheden op GNU/Linux overstappen is het echt prut.[/quote:a6c6bf4a2f]Ik geloof niet dat Hinko persé Linux wilde misprijzen. Ik ben het wel met hem eens dat de meest succesvolle niet persé de beste producten zijn. Idd heeft Philips een behoorlijke reputatie op dat gebied (Video 2000, DCC). Daarnaast is natuurlijk Windows het ultieme voorbeeld; Ondanks ALLE negatieve publiciteit heeft M$ tot op vandaag nog pakweg 90 a 95% van de alle desktop systemen in zijn greep. En ik zie dat ook niet zomaar veranderen.

  Ik ben persoonlijk wel erg gecharmeerd van Linux en alle OpenSource software die daar mee samenvalt, maar ik kan maar verdomd moeilijk afscheid nemen van mijn windows desktop. Deels omdat linux in een aantal zaken nog steeds omslachtiger is dan Windows (neem nou het veranderen van je desktop resolutie…). In Linux land moet je nog steeds behoorlijk uit de voeten kunnen met de commandline (even dit of dat compileren..), waarbij dit in Windowsland zelden voor komt. Daarnaast worden mijn scanner en printer beiden niet ondersteund (Beide Canon; I550 printer en U1250 scanner), hoewel dat natuurlijk deels te danken is aan de slechte ondersteuning vanuit de fabrikant.

  Bedenk ook dat mensen die eindelijk een beetje kunnen werken met windows niet erg veel zin hebben om een ander OS te leren, ondanks dat het betreffende OS zo zijn zwakheden heeft. Sterker nog, ik vind het persoonlijk bewonderingswaardig dat M$ ondanks al die kritiek hun marktpositie alleen maar versterkt lijkt te hebben. Al jaren klinken er waarschuwende kreten uit de Linux hoek dat M$ op moet gaan passen en hoewel dat in serverland vast stukje bij beetje de werkelijkheid wordt, merk ik daar op de desktop maar weinig van. Ondanks het feit dat het overgrote deel van linux gerelateerde software gratis te downloaden en gebruiken is. (vergelijk windows icm Kazaa…)

  Voor mensen die niet hobby-matig met computer bezig zijn is dat ding niet meer dan een gebruiksvoorwerp. Zolang het - naar redelijke tevredenheid - zijn taken vervuld, zijn ze allang tevreden. En mocht je vastlopen, dan heeft je 'buurman' vast wel genoeg kennis van Windows om het probleem voor je op te lossen. Als ik bij mijn buren de term Linux laat vallen, dan denken ze dat ik het over een virus heb… :-? [quote:a6c6bf4a2f]
  Nee dat komt niet door GNU/Linux, maar door hun eigen mentaliteit die totaal verkeerd is. OSS projecten als OpenOffice en Mozilla zijn al enorme inhaalslagen aan het maken, GNU/Linux volgt vanzelf wel.[/quote:a6c6bf4a2f]Tja, de verkeerde mentaliteit… Misschien wel, maar daar verander je niet zoveel aan.

  Overigens ben ik vast van plan om me vast te gaan bijten in Linux, want ik vind het een zeer interessant OS. Probleem is alleen dat ik me een beetje terug-bij-af voel tov windows. Ik moet alles weer opnieuw gaan ontdekken (dat worden lange avonden…). "Alice in Linux-land…" :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.