Vraag & Antwoord

OS Linux

linux.nl

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Het lijkt erop dat www.Linux.nl nu weer gewoon over linux gaat ipv een trappenfabriek (OF WAT WAS HET NOG MAAR?)
  Ben benieuwd wat er op komt. :lol:
 • Vast weer commercieele zooi.

  Nee, vragen of linux.nl niet-commercieel gebruikt mag worden heeft geen zin, heeft de Linux gemeenschap al en masse geprobeerd een aantal jaar geleden. Het tot niets geleid.
 • Hmmm, ik meen begrepen te hebben dat de rechten op de merknaam Linux rusten bij… Linus T. :D Als het een internationaal 'trademark' betreft kan(!!) het betreffende bedrijf in overtreding zijn en Linus z'n .nl domein opeisen. Wellicht tijd dat dit subtiel tegen de 'eigenaar' van het .nl domein verteld moet worden. Heb ik verder geen verstand van….

  Groet, M.V. Wesstein
 • Dat is helemaal waar en destijds een aantal keren subtiel gezegd ;). Maar om het domein te krijgen zou Linus persoonlijk een rechtzaak aan moeten spannen AFAIK. Bovendien zijn trademarks niet automatisch overal geldig als ze in de VS gelding zijn.
 • Ik heb niet al te lang geleden nog contact gehad met de eigenaar van http://www.linux.nl met de vraag of het domein wellicht overdraagbaar was en toen was het antwoord dat ze een geheel nieuwe site mbt GNU/Linux aan het maken waren. Ik ben benieuwd…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.