Vraag & Antwoord

OS Linux

squid of niet?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik moet gebruikers internet toegang geven via mijn server (linux dhcp). Mijn server maakt verbinding via een proxy met het internet. Die proxy wordt verder niet beheerd door mij en ik kan daar dus ook niets aan veranderen. Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn gebruikers (samba) nu het internet op kunnen via mijn server? Moet ik daarvoor squid gebruiken? Ik heb al wat met squid geprobeerd maar ik krijg het niet aan de praat. Bij voorbaat dank. :)
 • Geef eens wat meer info. Netwerktopografie, welk smaakje Linux, wat heb je al geactiveerd etc. Kan je zelf niet helpen, (nog) geen servertje staan thuis ;) maar de experts kunnen dan een stap verder :)

  Groet, M.V. Wesstein
 • Als er iets is wat je niet wilt is het wel netbios draaien over het internet, of ik moet die opmerking "Samba"helemaal verkeerd begrepen hebben….
 • Ik weet er ook niet veel van maar volgens mij werkt [b:fd55e1b217]squid[/b:fd55e1b217] met een acl (access controle list) hierin geef je de ip's of subnetten op die jou squid server (proxy server) gebruikt. Maar hoe je dan de proxy naam aanmaakt die de user gaat gebruiken weet ik niet. En de netbios naam gebruikt ie helemaal niet volgens mij.

  [u:fd55e1b217][i:fd55e1b217]Topografie:[/i:fd55e1b217][/u:fd55e1b217]

  [b:fd55e1b217]Bestaande situatie=[/b:fd55e1b217]

  -Er draait een proxy waar de linuxserver aan zit.

  -Er draait een sambaserver die werkt ook.

  -Via de linuxserver kan ik dus het internet op door de bestaande proxy te gebruiken.

  [b:fd55e1b217]Moet worden=[/b:fd55e1b217]

  -Nu moet de linux server toegang geven aan de gebruikers (winxp) om op het internet te komen.

  -Dus niet rechtstreeks via de bestaande proxy.
 • ik heb smaakje susse 9.0.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.