Vraag & Antwoord

OS Linux

Bandbreedte reserveren voor SSH

Anoniem
R@deviL
4 antwoorden
 • Hoi luitjes,

  Ik heb een vraagje over hoe je in linux bandbreedte kunt reserveren voor een bepaalde service. Daar schenen pakketjes voor te zijn. Om mijn situatie even uit te leggen.

  Ik heb op mijn RH9 servertje thuis overnet command line based draaien. Die slurpt al mijn bandbreedte op! Als ik nu vanaf ergens anders d.m.v. SSH wil inloggen om mijn downloads te bekijken of iets toe te voegen dan gaat dat natuurlijk super traag.

  Is er een manier waarop ik een klein gedeelte van mijn bandbreedte kan reserveren voor SSH en hoeveel moet dit dan ongeveer zijn om toch als overnet staat te slurpen normaal in te kunnen loggen?

  Alvast bedankt!

  vr.gr. Peter
 • Gebruik de kernel traffic shaper en het shapecfg commando.

  Zie ook:
  http://www.tldp.org/HOWTO/Traffic-Control-HOWTO/
  http://www.tldp.org/HOWTO/ADSL-Bandwidth-Management-HOWTO/implementation.html
 • Bedankt, nog wat leesvoer (de WC was toch al leeg aan het raken :lol: )

  Ik ga er eens mee aan de slag, nogmaals bedankt. Goede site overigens, wist niet dat hij bestond, buiten de docs op linux.org
 • [quote:5fcd66b746="R@deviL"]Is er een manier waarop ik een klein gedeelte van mijn bandbreedte kan reserveren voor SSH en hoeveel moet dit dan ongeveer zijn om toch als overnet staat te slurpen normaal in te kunnen loggen?[/quote:5fcd66b746]

  Zoek de "wonder shaper" van Bert Hubert. Gebruik ik ook en werkt als een banaan. Let op dat je als je in het geval van een ADSL aansluiting het aantal megabit van je bandbreedte in moet gaan vullen als KB/s, dat je dan deelt door 9,6 in plaats van 8: het ATM protocol heeft namelijk ook overhead.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.