Vraag & Antwoord

OS Linux

Vastlopen Kfind

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hi allemaal,

  Heb onlangs fedora core1 geinstalleerd. Bij gebruik van Kfind loopt deze terstond vast als ik een zoekfunctie opstart. Is Kfind wellicht niet goed geinstalleerd tijdens de installatie? Wat is hier de beste oplossing?

  gr.
 • kfind heeft als nadeel dat de GUI tijdens de zoekactie wordt geblokeerd.
  Hij is dus pas weer te bereiken als de zoekactie voltooid is.

  Is dat misschien het probleem?

  Verder is voor zoeken het programma [locate] aan te bevelen.
  Deze werkt met een database, en vindt zoektermen dus binnen 1 sec.
  Nadeel van locate is dat hij niet de meest recente bestanden kan vinden omdat de database 1 x per 24 uur wordt bijgewerkt.

  Max
 • [quote:9d6c1509a1="maximilaan"]kfind heeft als nadeel dat de GUI tijdens de zoekactie wordt geblokeerd.
  Hij is dus pas weer te bereiken als de zoekactie voltooid is. [/quote:9d6c1509a1] Dat probleem met kfind ken ik. Of kfind vastloopt of vast lijkt te lopen, is afhankelijk van de zoek opdracht. Voor eenvoudige zoekopdrachten, zoals het vinden van één bestand is voor kfind geen probleem. Moeilijker wordt het als ik kfind laat zoeken naar een woord in alle bestanden. Dan loopt kfind na enige tijd zoeken, ook bij mij vast. De knoppen van kfind worden dan onzichtbaar, en kan dan alleen nog worden beëindigd als superuser met
  [code:1:9d6c1509a1]
  killall kfind
  [/code:1:9d6c1509a1]
 • Kfind loopt al vast direct na het aanklikken van de searchknop. Misschien ga ik dat programmaatje Locate proberen als ik geen oplossing vind. In elk geval bedankt voor de tip.
 • kfind loopt niet vast, de GUI wordt geblokeerd tijdens de zoekactie.
  Als kfind klaar is (wat erg lang kan duren als je veel data hebt etc) is de GUI weer beschikbaar.

  Max
 • in kde 3.2 lijkt het probleem overigens opgelost, bij mij blokkeert de GUI iig niet meer zie ik net.

  Rinse
 • [quote:9427cb7274="maximilaan"]kfind loopt niet vast, de GUI wordt geblokeerd tijdens de zoekactie.[/quote:9427cb7274]Het ervoor schuiven van OpenOffice tijdens een zoekopdracht van kfind, kan de knoppen en het zoek resultaat van kfind al vervagen.


  [quote:9427cb7274="maximilaan"]in kde 3.2 lijkt het probleem overigens opgelost, bij mij blokkeert de GUI iig niet meer zie ik net. [/quote:9427cb7274] Die had ik nog niet getest. Maar kfind in kde 3.2 lijkt inderdaad verbeterd. Het ervoor schuiven van OpenOffice tijdens een zoekopdracht van kfind, gaat nu wel zonder de kfind GUI te vervagen. Als extra heeft kfind de optie, inclusief binary bestanden, die standaard uitgevinkt is, waardoor het vinden van een woord in een tekstbestand sneller gaat.
 • [quote:53bb8c4e1b="jolo"][quote:53bb8c4e1b="maximilaan"]kfind loopt niet vast, de GUI wordt geblokeerd tijdens de zoekactie.[/quote:53bb8c4e1b]Het ervoor schuiven van OpenOffice tijdens een zoekopdracht van kfind, kan de knoppen en het zoek resultaat van kfind al vervagen.
  [/quote:53bb8c4e1b]
  Klopt, net als minimaliseren/maximaliseren van het venster.
  Het komt er op neer dat kfind het scherm niet opnieuw tekent als het bezig is met zoeken.
  De GUI is dan geblokkeerd zegt men.
  Maar dat betekent niet dat het programma is vastgelopen, zodra het programma klaar is met zijn taak tekent het het scherm weer.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.