Vraag & Antwoord

OS Linux

[gentoo] openemen met ffmpeg, wie weet goede instellingen

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Na wat programma's te hebben uitgeprobeerd, is het mij alleen met ffmpeg (command-line) gelukt om vanaf mijn bttv-kaart video's op te nemen. Nu heb ik er wat meer zitten spelen en heb de instellingen al aardig voor elkaar. Ik heb tot nu toe het volgende ok bevonden:
  ffmpeg -b 300 -s 640x480 -vd /dev/video0 -tvstd PAL -ad /dev/dsp test.avi

  Maar ik vind de kwalitieit nog erg laag en hij schok nog een beetje (kan ook een gevoel zijn). Wie weet hoe deze instellingen te verbeteren? En is er eigenlijk een x/gtk-interface van?
 • Gelukkig bestaat er ook nog software als MythTV ;-)
  Ik heb nu gister mijn TV-kaart (ook een bttv) eindelijk eens geïnstalleerd en vervolgens met wat kunst en vliegwerk MythTV goed aan de draai gekregen en dat is wel heel bruut kan ik je vertellen. Je kunt gewoon opzoeken waneer een programma komt in een mooie interface en zeggen dat ie het moet opnemen. Je kunt zelfs instellen of dat wekelijks, eenmalig of maandelijk etc moet gebeuren. Ik heb het vandaag al getest en het opnemen werkt briljant goed.
 • Dat is een erg mooi programma. ALsje dat zo mag noemen. Ik heb alles gedownlowd en geladen. Nu ik TV wil gaan kijken krijg ik de volgende melding
  [code:1:92b50f81d8]
  2004-02-29 00:46:49 Connecting to backend server: 127.0.0.1:6543 (try 1 of 5)
  2004-02-29 00:46:57 ReadStringList timeout (quick).
  2004-02-29 00:46:57 Unexpected response to MYTH_PROTO_VERSION:
  2004-02-29 00:46:57 Changing from None to None
  [/code:1:92b50f81d8]
  Heb je daar ook een oplossing voor?
 • Heb je alle stappen uit de MythTV documentatie al doorlopen? Je vindt deze op www.mythtv.org inclusied Gentoo uitleg. Je moet namelijk van alles doen zoals een database aanleggen, de tv-kanalen instellen, de database vullen, etc.
 • Dta heb ik allemaal gedaan. Gentoo is daar heel verzorgd in. Di egeeftd at ook aan als je zaken ge-emerged hebt. Ik las wel dat er meer mensen zijn met dit probleem.Ik zal eens even verder kijken.
 • Jippie, hij werkt een beetje. Niet alle kanalen zijn goe dingesteld, maar dat is gewoon even fine-tunen. Maar nu ben ik ook wat aan het experimenteren gegaan met opnemen. Nu zie ik het bestand van de opname. Hoe krijg ik daar nu een mooi avi/mpeg-file van?
 • Geen idee. In wat voor formaat slaat hij ze op dan? Ik gooi ze namelijk normaal gelijk weer weg als ik het gekeken heb.
  Stuur me maar even een mailtje voor de fine-tuning. Ik heb die hier in een KSpreadsheet staan die ik op mijn beurt weer van Knepsel heb gekregen.
 • Zo dat was even 2 dagen hard puzzelen, maar nu werkt mythTV en bn ik hem aan het testen met opnemen vanuit de gids. Super gewoon. Ik ben benieuwd of mijn interne klok wel goed staat. Maar daar kom ik wel achter.

  Voor wie het wil hebben, ik heb een SQL-dump gemaakt van de "channels" tabel. Dus wie ook, in Utrecht, moeite heeft met het vinden van kanalen, moet maar even mailen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.