Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 8.0] Gnome firewall problemen

Anoniem
nefertitis
5 antwoorden
 • Als nieuweling met Linux heb ik Red Hat 8.0 op een Pentium 400 geinstalleerd. Ik zit achter een router die ik met de Mozilla browser kan benaderen, de netwerk verbinding werkt dus, alleen kan ik geen internet verbinding maken. Volgens mij is de ingebouwde firewall de boosdoener, maar wat ik ook doe, de firewall weigert de instellingen die ik invoer op te slaan. Ik ben ingelogd als root, wat doe ik fout?
 • [quote:52df632ef1="shake"]Ik zit achter een router die ik met de Mozilla browser kan benaderen, de netwerk verbinding werkt dus, alleen kan ik geen internet verbinding maken. [/quote:52df632ef1] Bedoel je een hardware-router? Heb je dit probleem alleen met Red Hat 8.0? Sommige providers gebruiken het mac adres als identificatie. Lees ook deze discussie.
 • [quote:270f40f62e="jolo"]Bedoel je een hardware-router? Heb je dit probleem alleen met Red Hat 8.0? Sommige providers gebruiken het mac adres als identificatie. Lees ook deze discussie.[/quote:270f40f62e]
  Sorry, ik ben onvolledig geweest. Ik zit achter een E-tech router (hardware dus) met een ADSL verbinding. Achter deze router zit ook mijn andere pc die Windows 2000 draait. Met de Windows pc kan ik zo het internet op, met de Linux pc lukt het echter niet. Via "systeeminstellingen-pakketten" heb ik de beveiligingssoftware (red hat-config-securitylevel) inmiddels verwijderd, maar nog steeds geen verbinding. Zou de fout in de netwerkkaart configuratie zitten (realtek RTL-8139)??
 • hoedje >systeeminstellingen >netwerk

  daar configureer je de netwerk-kaart .
  Kies bv
  192.168.1.10 met subnetmask 255.255.255.0 met IP 192.168.1.1 (handmatig)
  daarna primaire DNS=192.168.1.1
  opslaan en kijk wat het resultaat is.
  Werkt dit, reboot de computer en kijk of eth0 wordt geactiveerdt bij booten.

  Hou ons op de hoogte :wink:
 • ':D' Yes! Bedankt nefertitis, het werkt. Eigenlijk gewoon netwerkbeheer, maar dan net even anders. Zal me binnenkort wel weer melden want het werkt toch wel heel anders dan windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.