Vraag & Antwoord

OS Linux

Nieuwsgroepen achter een router.

Anoniem
henk46
4 antwoorden
 • Ik heb er al eens vaker hier een topic over geopend. Ik kan niet op nieuwsgroepen inloggen en ook niet op usenet. Inmiddels ben ik e r al achter dat het (waarschijnlijk) aan de router ligt. Het instellen van de router door poort 119 open te zetten voor mijn IP nummer heeft niet tot een oplossing van het probleem geleid.

  Tot vandaag was het dus voor mij een volkomen raadsel hoe het probleem kan zijn ontstaan. Vandaag viel mijn oog echter op een artikel in mijn lijfblad Computer Totaal. In nummer 3 van 2004 staat op blz. 88 het artikel "Vreemde internetproblemen". Hier wordt het probleem beschreven en het blijkt dat het aan mijn goedkope router kan liggen.

  Als oplossing wordt gegeven het instellen van de z.g. "mtu", Maximum Transmission Unit. Door de waarde te verlagen zou het probleem opgelost kunnen worden. Helaas staat er in het eenkennige Computer Totaal alleen hoe je dat in Windows moet doen. Heeft iemand een ideen hoe ik de MTU in (Suse)Linux kan veranderen?
 • http://sdb.suse.de/sdb/en/html/mtu80.html

  [quote:5ea901dd70]

  Situation
  You want to change the MTU (Maximum Transmit Unit) for network devices in SuSE Linux 8.0, but you do not know how.

  [/quote:5ea901dd70]

  Staat gewoon op de site hoor !!
 • Bedankt error404. Nu komt echter het volgende probleem. Dat zal ook best wel ergens gewoon staan maar vergeef mij dat ik het in de enorme brei info niet heb kunnen vinden. De file heb ik gevonden maar nu blijkt dat je die alleen kunt aanpassen als root. Dat is ook geen probleem. Ik weet inmiddels hoe je in rootmodus kunt komen als je in console werkt. Ook ben ik inmiddles zover dat ik in console met insert de file kan aanpassen. Maar iedere keer als ik de sessie dan eindig is de wijziging niet opgelagen. Als ik naar de help van console ga wederom een ongelooflijke hoeveelheid informatie (vooral over KDE) waarin ik niet kan vinden hoe ik de file moet saven MET de veranderingen.

  En dan nog een vraagje erbovenop: kan ik de waarde het beste instellen op de in CT gegeven waarde voor modems van 576 of iets anders. Kan men overigens een willekeurig getal invoeren of moeten er bepaalde regels in acht worden genomen?

  Henk
 • OK :)

  inloggen als root (su)
  password invoeren

  cd /etc/sysconfig/network

  vi ifcfg

  * aanpassen LINK_OPTIONS="mtu 1492" *

  :wq

  reboot

  Meer info op :
  http://www.faqts.com/knowledge_base/view.phtml/aid/29029/fid/1561


  [quote:d38e02d382]
  Hoe bepaal je de maximale MTU? Heel eenvoudig: open een Dos box (start > uitvoeren > command)

  Vervolgens tik je de volgende regel in en ram je op enter:

  ping -f -l 1450 www.tweakers.net

  De 1450 is de waarde waarmee je pingt. Krijg je een nromale ping reactie, dan is je MTU hoger dan 1450. Probeer dan bijvoorbeeld 1470 als waarde.

  Krijg je met 1470 de mededeling 'Packet needs to be fragmented but DF set', dan is je MTU lager dan 1470.

  Op deze manier kun je met een keer of vijf / zes pingen erachter komen wat jouw MTU is. Vervolgens zou je deze MTU in de registry van je client computers in je thuisnetwerk kunnen verwerken zodat fragmentatie voorkomen wordt. Op de computer die fungeert als server is het meestal niet noodzakelijk om de MTU in te vullen, maar het is wel aan te raden.
  [/quote:d38e02d382]

  bron : http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/699485

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.