Vraag & Antwoord

OS Linux

XFree copy/paste buffer

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Weet iemand of het mogelijk is de grote van de copy/paste buffer van XFree in te stellen?
  Daarmee bedoel ik dat ik tekst selecter en die vervolgens met m'n middelste muisknop kan plakken in een terminal.
 • Is die dan niet groot genoeg?
 • Ja die is te klein want bij lange stukken tekst wordt niks geplakt, of een random teken.
 • Vreemd, ik bemerk geen problemen bij het kopieren/plakken van grote lappen tekst.

  Ik heb het net even uitgetest door in konqueror op http://opensource.org/halloween/halloween9.php alle tekst te selecteren en vervolgens met de middelste muisknop in kwrite te plakken.

  Geen enkel probleem, alle tekst staat van a tot z in kwrite.

  Kun je wat meer gegevens melden over je systeem? (distro, programma's die je gebruikt, etc..)
  Wat is de maximum hoeveelheid tekst die wel ongeschonden gekopieerd/geplakt wordt op je systeem?

  Max
 • Ik denk dat 't ligt aan mijn window manager (icewm). Ik heb 't probleem met zowel xfree 4.3 als 4.4. Ik heb ontdekt dat ik 4001 characters kan kopieren.
  Ik selecteer dan tekst in mozilla en plak het in een nano (die draait in aterm).
  Ik denk dat KDE een eigen clipboard functionaliteit heeft
 • Nee, kde plaatst de geselecteerde tekst in de buffer van XFree.
  Van daaruit wordt het vervolgens met de middelste muisknop geplakt.

  Maar ik test het wel eventjes onder twm met andere toepassingen.

  de windowmanager zou hier overigens geen invloed op mogen hebben.

  Max
 • Er is geen limiet aan de copy/paste buffer! Die kan zo groot worden als je geheugen dat toetstaat.

  Waar je nu mee te maken hebt is een bug in Mozilla. Eigenlijk zijn bijna alle problemen die mensen hebben met de klembord eigenlijk bugs in de programma's zelf.
  Probeer eens een nieuwere versie van Mozilla.
 • Over het kopiëren en plakken in SuSE meen ik me te herinneren ooit een topic te hebben gestart. Ik heb deze topic echter niet meer terug kunnen vinden. Ook niet door te zoeken via mijn user naam.

  Maar het lijkt er op dat het kopiëren en plakken in SuSE 9.0 ook niet altijd perfect gaat. Bijvoorbeeld het kopiëren van een grote stuk tekst vanuit OpenOffice 1.1 en plakken in KWrite 4.1. Klipper is dan actief in de system tray. Het plakken van de hele tekst lukt dan pas nadat ik xclipboard heb gestart.
 • Misschien een bug in Klipper? Probeer het nog eens nadat je Klipper hebt afgesloten.

  En denk eraan dat je OpenOffice niet moet afsluiten voordat je hebt geplakt!
 • nee, dat ligt aan openoffice. die niet goed omgaat met de klembordbuffer/cache van XFree.

  klipper is overigens enkel een klembordgeschiedenis die de informatie uit het klembord van XFree leest en bijhoudt. Door in klipper op oudere items te klikken vervang je de huidige cache van het klembord door de tekst uit klipper.

  XFree kent eigenlijk 2 klemborden, en klipper kun je zodanig instellen dat die beide klemborden uit elkaar houdt, of met elkaar synchroniseert.
  als je dus het idee hebt dat klipper dwars ligt bij het kopieren/plakken tussen verschillende toepassingen, dan moet je de instellingen dus even wijzigen.

  Max
 • [quote:fbf42a7c69="RobertV"]Misschien een bug in Klipper? Probeer het nog eens nadat je Klipper hebt afgesloten.[/quote:fbf42a7c69] Hm, als ik Klipper uitzet en plak via Bewerken en plakken dan mislukt dit alsnog. Plakken via de middelste muis knop lijkt beter te gaan. Werkt ook niet altijd.

  [quote:fbf42a7c69="maximilaan"]nee, dat ligt aan openoffice. die niet goed omgaat met de klembordbuffer/cache van XFree. [/quote:fbf42a7c69] Maar waarom gaat het plakken dan beter nadat xclipboard is gestart. Dat wil zeggen plakken via Bewerken en plakken. Het plakken met de middelste muis knop werkt dan niet meer. Die plakt dan niets of alleen onzin.
 • Bij mij werkt plakken altijd.
 • Het kan natuurlijk ook aan KWrite liggen. Het plakken in gedit werkt wel met Klipper actief in de system tray. KWrite is toch een editor die goed gekeurd is door de KDE project. Ik zie dat inmiddels versie 4.2 beschikbaar is. http://www.kde-apps.org/content/show.php?content=9901 Volgens deze site zit die 4.2 al in kde 3.2. Dat blijkt te kloppen. Op de andere pc met SuSE 9.0 die ik geupgrade heb naar kde 3.2.1 heeft KWrite 4.2.1. Plakken via de middelste muis knop werkt. Plakken via Bewerken en plakken leek even niet te werken omdat deze licht-grijs was. Maar werkt nu ook.
 • [quote:0b0c9591e6="jolo"] Maar waarom gaat het plakken dan beter nadat xclipboard is gestart. Dat wil zeggen plakken via Bewerken en plakken. Het plakken met de middelste muis knop werkt dan niet meer. Die plakt dan niets of alleen onzin.[/quote:0b0c9591e6]
  xclipboard doet in feite hetzelfde als klipper, een geschiedenis bijhouden van de twee XFree klembordbuffers.
  Mogelijk zit er verschil tussen de manier waarop xclipboard en klipper de boel synchroon houden.
  iig doet klipper het blijkbaar beter, omdat die geen onzin plakt als je de middelste muisknop gebruikt (en dus de inhoud van de eerste klembordbuffer plakt)
 • Even geprobeerd met mozilla en gedit, onder kde.
  ook hier werkt het, alles selecteren in halloween IX en plakken met de middelste muisknop in gedit heeft als effect dat alle tekst geplakt wordt.
  gedit is overigens niet blij met zoveel tekst en blokkeert de GUI. Een harde kill was nodig om hem te verwijderen.

  Max
 • [quote:091038d185="maximilaan"]
  xclipboard doet in feite hetzelfde als klipper, een geschiedenis bijhouden van de twee XFree klembordbuffers. [/quote:091038d185] Als ik een tekst alleen selecteer en ik klik in de system tray op de k van klipper, dan zie ik daar al een gedeelte van de tekst. In xclipboard verschijnt er dan nog niets. Als ik een tekst alleen selecteer en bewerken en kopiëren, dan verschijnt deze ook in xklipboard. Dat xklipboard een geschiedenis bijhoud is wel te zien. Elke keer als ik een tekst kopieer via bewerken en kopiëren, gaat de teller van xklipboard n omhoog. Met xklipboard actief en twee teksten geselecteerd en gekopieerd en een klik in xklipboard op prev, dan plakt bewerken en plakken de eerste geselecteerde tekst, en de middelste muis knop de tweede geselecteerde tekst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.