Vraag & Antwoord

OS Linux

Bugbear 4 linux

Anoniem
ahbart
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik been enigszins bezorgd. Ik heb nuu twee meldingen van bekenden dat in een door mij gestuurd mailtje een virus zit. Terwijl ik mij tamelijk veilig voelde met Linux suse 8.2.
  Ik heb antivir op de achtergrond draaien en zie dat in mijn local mail meldingen staan van virus bugbear in bestanden in e /tmp map. Nu ben ik mijn volledige systeem aan het scannen. Moet ik mij zorgen maken?
  Ik vindt namelijk de volgende link op google:
  http://www.zone-h.org/defaced/2003/01/30/www.defensivethinking.com/hacked.html
  Het lijkt mij dat het dus kan :(

  Dit is de melding in mijn mail: AntiVir ALERT: [Worm/Bugbear.B worm] /tmp/avpck-LbUm6R <<< Contains signature of the worm Worm/Bugbear.B

  kan iemand mij advies geven of verduidelijken?!
 • Zou wine hier een rol kunnen hebben?
 • wat is wine?
 • [quote:1ee4d5f112="ahbart"]Ik been enigszins bezorgd. Ik heb nuu twee meldingen van bekenden dat in een door mij gestuurd mailtje een virus zit. [/quote:1ee4d5f112] Wat voor een e-mails? Als het e-mails zijn bestaande uit enkel platte tekst, dus zonder html of attachments dan zouden deze virus vrij moeten zijn. Zie dit bericht.

  [quote:1ee4d5f112="SiegeSapper"]wat is wine?[/quote:1ee4d5f112] http://www.winehq.com/
 • Het zit zo. Ik heb antivir zo ingesteld dat het berichten / meldingen verstuurd via interne post naar /var/spool/mail/root, lokale post dus.
  Daar haal ik bovenstaande melding uit. Kan het zijn dat de viirusmelding te maken heeft met het scan programma en de virusdefinities daarin, omdat het verwijst naaar bestanden in de tmp map die ik late rniet mer terug vind.
 • Er zijn ook veel virussen die mailtjes versturen met andere namen als afzender. Zodat iemand die jou in zijn adresboek heeft en een virus heeft, mailtjes kan versturen zonder het te weten die van jou lijken af te komen. Het hoeft dus niet te zijn dat jij die virussen verzend.

  Dat antivir soms iets opspoort komt toch gewoon omdat jij net als andere Linux gebruikers soms mail [u:44e98a48d0]ontvangt[/u:44e98a48d0] die door virussen van Windowsgebruikers worden verzonden, gok ik?
 • Ik krijg dagelijkst iets van 30 mailtjes, meestal van mailerdaemons, met de melding dat ik virusmailtjes verstuur.
  Verder krijg ik regelmatig mailtjes met mijn kde-adres als afzender met daarin een virusbijlage

  tot slot krijg ik regelmatig waarschuwingmailtjes van het kde.nl-team dat mijn kde-account zal worden afgesloten als ik niet stop met het verspreiden van virusmailtjes.

  Dat alles bij elkaar zou mij kunnen doen geloven dat mijn systeem tjokvol zit met virumailtjes.

  Echter, het kde.nl-team ben ik zelf (met enkele anderen) ;) En wij sturen niet dergelijke waarschuwingen.

  Dus de huidige virusgolf is niet alleen gericht op het besmetten van je systeem, maar ook om je het idee te geven dat je systeem besmet is, terwijl dat niet zo is..

  Wat virussen voor linux betreft, houd de linux-security-sites in de gaten, dan ben je de eerste die hoort dat er een virus voor linux in omloop is.


  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.