Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux installeren:S

Anoniem
KiPSiE
20 antwoorden
 • Hoi…

  Ik wil Linux Red Hat 8.0 installeren op een 8.7 gig harde schijf van maxtor. Maar als ik bij de installatie ben en hij is klaar met formatteren gaat hij met het kopieren van het installatie bestand tot ongeveer een kwart en daarna stopt ie ermee. Na een halve minuut krijg ik een schermpje waarin staat dat hij het installatie bestand niet kan kopieren omdat de de harde schijf te klein is maar de pakketten bij elkaar zijn nu 1.2 gig bij mij dus ik snap niet waarom hij geen installatie bestand kan kopieren ik hoop dat iemand anders hier dat wel snapt.
 • Hoe heb je je schijf opgedeeld ??
  m.a.w:
  hoe groot is /usr ?
  hoe groot is /
  en hoe groot is /home ?
  hoe groot is /var/

  welke mountpoints heb je aan laten maken en wat is de ruimte hierop ?
 • Ik weet nie echt wa dan allemaal zijn maar moet ik er eerst een partitie van die schijf maken ofzo?? ligt het daaraan??…
 • tijdens de installatie dien je 3 partities te maken
  1) swap 2x je geheugen 256Mb geheugen = 500Mb swap partitie
  en nog 2 anderen waarvan ik de naam niet weet….stom :oops:

  Linux werkt op deze manier, met 3 partieties
  de partitie waarop Linux komt is uiteindelijk de grootste partitie

  Ik heb fedora, en kon tijdens de installatie keurig 3 partities laten maken.
  volgens mij doet red hat 8 dat ook
 • Hoe moet je die partities laten maken dan want ik snap daar nix van ik heb wel eerder linux gebruikt met een vriend maar toen was hij al geinstalleerd op de computer dus ik weet daar nix van…
 • ik ben er nu uit maar ik heb nu een nieuw probleem iets heel doms :oops: ik heb geen user account ingesteld en nu kan ik nie inloggen :evil: misschien weet iemand hier hoe dat nu moet :roll:
 • Gelukkig ik had de goeie gedownload:D Ik heb hier ADSL Basic van Planet staan met 2Mbit dus ik was al heel snel klaar en anders had ik alles weer opnieuw moeten doen maar hoe zit het met mijn dualboot Grub van linux want ik heb die ingesteld want ik heb Windows XP er ook nog tijdelijk opstaan omdat er volgens mij geen msn messenger in linux kan gebruikt worden :cry: !!?? Maar hoe moet ik dat met die dualboot doen past linux fedora die zelf doen hoe haal ik linux redhat 8 zelf weg eigelijk??
 • [quote:a5e3b63ca2="KiPSiE"]ik ben er nu uit maar ik heb nu een nieuw probleem iets heel doms :oops: ik heb geen user account ingesteld en nu kan ik nie inloggen :evil: misschien weet iemand hier hoe dat nu moet :roll:[/quote:a5e3b63ca2]

  Log dan in als root en maak een user aan
  root ww. heb je tijdens de installatie moeten opgeven en hopeleijk opgeschreven …..
 • Thnx maar nu zit ik met weer een probleem ik heb voor me Onboard lan van AsusTek geen driver gevonden in linux en dus kan ik ook niet het internet op weet iemand misschien hoe ik dit moet oplossen of dat er misschien een mogelijkheid is om de driver van een cd te halen want dat heb ik namelijk wel:D :lol:
 • bij mij wordt een standaard driver gebruikt. Vond RH8 tijdens de installatie je LAN niet?
 • [quote:ed7977760e="KiPSiE"]ik heb voor me Onboard lan van AsusTek geen driver gevonden in linux [/quote:ed7977760e] Maar welke chipset heeft die Onboard lan? Typ daarvoor in een terminal
  [code:1:ed7977760e]
  /sbin/lspci -tv
  [/code:1:ed7977760e][Enter] en post deze.
 • Deze driver heb ik: ASUSTeK/Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller misschien heb je daar wat aan.. En wat is RH8 want ik heb geen installer die in linux werkt:S
 • RH8 is afkorting voor RedHat 8.

  Kijk eens op http://www.linux4you.be/forum.php?f_id=131.

  Overigens raad ik aan om een recentere distributie te installeren, RedHat 8 is tenslotte al wel een jaar of 2 oud. Moderne distributies zijn veel beter wat hardware detectie betreft, de kans is dus groot dat je netwerkkaart automatisch gaat werken als je een nieuwe distributie installeert. Fedora Core 1 (http://fedora.redhat.com) is een zeer goede distributie, en is ontstaan vanuit redhat dus je zou weinig last moeten hebben met de overstap.
 • Thnx ik ben nu Linux Fedora Core 1 aan het downloaden maar als ik het goed begrepen heb van www.linux.com kan je linux ook installeren met een .iso bestand ik ben er alleen nog niet uitgekomen hoet dat moest weten jullie dat misschien??
 • ISO downloaden en branden met nero als ISO
 • De iso's van fedora core 1 zijn snel te downloaden op ftp://ftp.nluug.nl/mirror/os/Linux/distr/fedora/1/i386/iso
  Je dien elke iso file op cd te schrijven met bv. nero en dan heb je dus de 3 installatie cd's van fedora.
 • Kleine aanvullig: download enkel de files yarrow-i386-disc1/2/3.iso, de SRPMS files zijn de cd's met de broncodes, die heb je dus niet nodig.
 • het beste kan je middels appraat-beheer in Windows de model-nummes van je HD schijven noteren. Zorg dat je weet op welke windows staat.
  BV: 6Y4532RE staat Windows
  ST 318453Q is je 2e schijf

  Stop CD FC1 in je cd-rom en reboot.
  installatie start
  Op een gegeven moment komt Fedora met het verzoek op welke schijf Linux komt.
  Kies de juiste schijf en neem de optie die zeg: Gehele schijfruimte iod
  Maak je geen zorgen om Lilo/Grub. Dat doet Fedora wel.

  Nu kan je evetueel de partities formateren en kiezen voor installeren.
  Lees alles rustig door wat je ziet.

  maar eh…. :P :P je zoekt MSN messenger? die bestaat wel degelijk voor Linux. Ik heb het zelf ook. 8) 8) 8)

  suc6
 • Waar moet je MSN Messenger voor Linux downloaden want hij staat niet op de site van MSN
 • Ik heb msn Hier zo vandaan…

  verder doet Dmsn het ook en deze is overal te downloaden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.