Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

KDE 3.2.1: smb:// vraagt om wachtwoord voor anonieme share

None
8 antwoorden
  • Ik probeer via konqueror widows-shares te browsen op mijn interne netwerk.
    Eerst heb ik in:
    ~/.kde/share/apps/konqsidebartng/virtual_folders/services/lisa.desktop
    De regel "URL=lan:/" vervangen door "URL=smb:/". Nu kan ik via de lanbrowser de werkgroep zien. Ik kan m'n eigen shares zien via: smb://mijn_computer_naam
    Als ik een andere computernaam in type wordt om een user/password gevraagd.
    Als ik op de werkgroep klik vraagt konqueror om een gebruikersnaam en een wachtwoord. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd (ook een lege gebruikersnaam en wachtwoord) maar dat levert niks op.
    Weet iemand een oplossing?
    Ik draai KDE 3.2.1 en samba 2.2.8a
  • Je zult Samba eerst goed moeten configureren denk ik. Zo moet je altijd speciale users aanmaken in samba naast je gewone sysusers. Op inet zijn genoeg howto's te vinden over Samba en hier in de sticky topics staat ook nog ergens een Samba howto als het goed is.
  • Samba werkt verder goed. Via de CL app. smbclient kan ik gewoon de shares bekijken en gebruiken zonder wachtwoord. Dus het probleem is KDE gerelateerd lijkt me zo.
    Ook onder XFCE werkt 't probleemloos (met hun eigen file browser)
  • Gebruikersnaam is vanaf Linux naar Windows hoofdlettergevoelig. Kans bestaat dat de eerste letter van de inlognaam met een hoofdletter moet beginnen.
  • is de smb-module in kcontrol wel ingesteld?
  • Excuses, het bleek dat iemand de shares had uitgezet op de windowsmachine! Alles werkt nu verder!
    Het enige probleem dat ik nu nog heb is flash aan de gang krijgen in konqueror. Ik heb geen optie voor netscape plugins.
  • Je moet dan even de map /opt/kde/share/apps/konqueror/plugins aanmaken en daar de libflash-bla-bla.so file inzetten. Dit path voor je in in de plugin config en je scanned op nieuwe plugins en tada.
  • Dank je. Het werkt. Ik moest kdebase opnieuw compileren nadat ik lesstif heb geinstalleerd zodat ook de module voor mozilla plugins werd geladen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.