Vraag & Antwoord

OS Linux

SuSE 9.0 gedownload, wat nu?

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Afgelopen weekend heb ik SuSE 9.0 gedownload van ftp://ftp.nl.uu.net/pub/linux/

  Ik wil de distro wegbranden naar een DVDtje. De distro is echter 7,2 GB groot, terwijl er maar 4,7 op mijn DVD +RW past.

  Er zijn 2 grote directories: i586 en src, met veel dubbele RPMs ftp://ftp.nl.uu.net/pub/linux/suse/i386/9.0/suse/
  Ik vermoed dat ik er 1 moet laten vallen. Welke?
 • Je moet even op de website van http://www.suse.com kijken. Daar zie je dat SuSE geen kant-en-klare ISO's beschikbaar stelt. Als je SuSE wilt installeren, zul je een klein ISO bestand moeten downloaden. Hiermee maak je een bootable CD waarmee je (met FTP) de zaak download en installeert. Je kan overigens een kopie door iemand laten maken van de DVD.
 • Volgens een readme file staat de iso onder directory boot:
  ftp://ftp.nl.uu.net/pub/linux/suse/i386/9.0/boot/
  Zal waarschijnlijk het bestandje boot.iso zijn vermoed ik.
 • Klopt als een bus, dat bestand moet je hebben.

  Vervolgens brand je dit met Nero (beeldbestand branden kiezen) tot een bootable cd, stop je de cd erin en reboot je. Dan krijg je een mooi bootscherm te zien met onderin een bootregel waarin je tikt:
  linux install=ftp://ipadresserver/path/naar/suse/9.0/map

  Vervolgens gaat de install lopen en zal hij tijdens de installatie de benodigde pakketten van de opgegeven server halen.
 • [quote:2948cc7f6c="bigstaal"]Afgelopen weekend heb ik SuSE 9.0 gedownload [/quote:2948cc7f6c] In de map ftp://ftp.nl.uu.net/pub/linux/suse/i386/9.0/suse heb je nodig de volgende mappen nodig.
  [code:1:2948cc7f6c]
  i586
  i686
  noarch
  setup
  [/code:1:2948cc7f6c] de mappen src en nosrc heb je niet nodig. De submappen en bestanden in ftp://ftp.nl.uu.net/pub/linux/suse/i386/9.0 heb je wel nodig. De totale gootte is dan ongeveer 4 GB.
 • Ik heb een bootable DVDtje gebrand met Nero 5.5. De linux pc wil niet opstarten vanaf DVDrw. Ik heb boot.iso geprobeerd en daarna isolinux.bin. Geen van beiden werkte. Kan ik eventueel een bootable DVD maken met de gegevens van de bootfloppy van SuSE 7.3?
 • je bent een beetje onduidelijk, je hebt een boot-DVD aangemaakt?
  Dat kan dus niet, jouw download vereist een kleine boot-CD die je aanmaakt zoals Marcel heeft uitgelegd.


  Max
 • Als je alles al op je HD hebt, kun je met die boot-cd ook vanaf de HD installeren. Dat gaat vlugger dan vanaf een server.
  Je moet dan in de bootmenu aangeven dat je vanaf de HD wilt installeren.
  Veel succes
 • [quote:656b56ce7a="Berend-kb"]Als je alles al op je HD hebt, kun je met die boot-cd ook vanaf de HD installeren. Dat gaat vlugger dan vanaf een server.
  Je moet dan in de bootmenu aangeven dat je vanaf de HD wilt installeren.
  Veel succes[/quote:656b56ce7a]

  Dat was idd mijn bedoeling, alleen heb ik het probleem dat ik de map (9.0 minus de submappen nosrc & src) heb opgeslagen op een windows computer. Als ik het DVD heb gebrand wil ik hem op mijn Linux computer zetten.
 • Dat is helemaal geen probleem De boot-Cd leest ook windows partities.
  Zo heb ik het ook gedaan.
  Veel succes
 • Het maken van het bootdiskje lijkt gelukt te zijn. Mijn linux pc start op van CDROM.

  Dan begint hij te vragen om CD1. Ik doe de DVD met alle data (9.0 met submappen) erin, maar die pakt hij niet. Hij gaat dan verder met handmatige installatie (taal, toetsenbord) en vraagt dan om een image.

  Hoe maak je zo'n image? (Ik ben een leek wat CD branden aan gaat)
 • [quote:a57d229598="bigstaal"]Het maken van het bootdiskje lijkt gelukt te zijn. Mijn linux pc start op van CDROM. Dan begint hij te vragen om CD1. Ik doe de DVD met alle data (9.0 met submappen) erin, maar die pakt hij niet. [/quote:a57d229598] Het was eigenlijk de bedoeling om die zelf gebrande SuSE 9.0 DVD bootable te maken.

  Maar als je van die gedownloade SuSE boot CD opstart en dan selecteert Manual Installation [Enter] kies taal Nederlands en een toetsenbord-layout > Installatie / systeem starten [Enter] > Start installatie/update [Enter] Dan verschijnt het dialoog Kies het bronmedium aub. Dan verwijder je de boot CD en plaatst de zelf gebrande SuSE 9.0 DVD, als deze dialoog op CD-ROM staat [Enter] dan zou het moeten werken.
 • Dat is precies wat ik gedaan heb, alleen pakt hij de DVD niet. Ik ben nu bezig om de DVD anders te branden: suse-map + submappen.

  De map boot en de map media werden voor de bootdisk gebruikt. De map unsorted bevat een betaversie van kernel 2.6. De map docu bevat documenten. Dus deze mappen heb ik denk ik niet nodig.

  :cry: Ook dit is niet gelukt :cry:
 • [quote:ec620d8cd7="bigstaal"] Dat is precies wat ik gedaan heb, alleen pakt hij de DVD niet. Ik ben nu bezig om de DVD anders te branden: suse-map + submappen. [/quote:ec620d8cd7] In principe zou het zo gebrand moeten worden, zoals het op de SuSE ftp staat. Dus
  [code:1:ec620d8cd7]
  ARCHIVES.gz COPYRIGHT INDEX.gz README.DOS
  autorun.inf COPYRIGHT.yast LIESMICH suse
  boot directory.yast LIESMICH.DOS SuSEgo.ico
  ChangeLog docu ls-lR.gz unsorted
  content dosutils media.1
  COPYING gpg-pubkey-3d25d3d9-36e12d04.asc pubring.gpg
  COPYING.tex gpg-pubkey-9c800aca-39eef481.asc README
  [/code:1:ec620d8cd7] en in de suse mappen staan de mappen
  [code:1:ec620d8cd7]
  i586 i686 noarch setup
  [/code:1:ec620d8cd7]

  De map unsorted zou je inderdaad kunnen weglaten.
 • Ik heb het bootcdtje met boot.iso gemaakt. Ik heb hem naar de file bootdisk laten wijzen om hem bootable te maken. Zodra je de boot.iso geopend hebt begint hij te branden (ca. 25 MB). Hij haalt zijn files uit de mappen boot en media. Voor de rest brand hij er niets bij :(

  ik ga nu de live uitvoering van suse 9.0 downloaden om meer ervaring met branden op te doen.

  suse 9.0 live liet zich in één keer via de iso file branden (648 MB) en werkt naar behoren (wel heel erg traag).
 • Met de info op deze site zou je met die gedownloade SuSE 9.0 bestanden en mappen, een bootable SuSE 9.0 DVD kunnen branden. http://linuxiso.org/forums/viewtopic.php?t=13567 (die boot.iso heb je dan niet meer nodig)

  Nog een opmerking: die map unsorted kun je inderdaad weglaten. De mappen om te branden zijn dan: [code:1:19169cfe41] boot docu dosutils media.1 suse [/code:1:19169cfe41] en die 19 bestanden. De map [b:19169cfe41] media.1 [/b:19169cfe41] kun je beter niet weglaten. Want zonder die map kun je geen pakket keuze maken. Je hebt wel extra vrije harddisk ruimte nodig. Want je maakt eerst een iso van bijna 4 GB groot. Die iso brand je daarna op een DVD.
 • Het lijkt nu te lukken. Idd de bovengenoemde submaps (zonder de map 9.0 ). Hij is nu aan het installeren.

  De eerste installatie ging fout, omdat hij geen muis zag. Installatie maar even afgebroken.

  Bij de tweede installatie zag hij de muis vreemd genoeg wel.
  Ik heb 2,6 GB primaire partitie en 0,4 extended (swap).
  Bij de eerste K-sessie weer geen muis

  Bij de tweede K-sessie wel een muis, heb nu USB-PS/2 muis ingesteld met SaX2 voor de zekerheid.

  Packetten installeren gaat ook vanaf DVD.


  Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.