Vraag & Antwoord

OS Linux

wordperfect en linux - bron zdnet

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Een belangrijke veroorzaker van het dumpen door Corel was Microsoft.
 • Corel brengt opnieuw WordPerfect voor Linux uit
  Corel start per 15 april weer met de verkoop van WordPerfect for Linux. De actie is eerst nog een pilot-project, maar mocht de aanbieding aanslaan dan zal Corel permanent haar WordPerfect software voor Linux gaan uitbrengen. Ook zal dan beslist worden of er ook een versie van WordPerfect Office uitgebracht zal worden voor Linux. In het verleden bracht het van oorsprong Canadese Corel al eens WordPerfect 8 (1998) uit voor Linux en in 2000 introduceerde het WordPerfect 9.

  Bron ZDnet.nl
  Geplaatst 02/04/2004 18:38
 • Ik heb destijds corel Worperfect office 2000 gekocht voor veel te veel geld.
  Het liep voor geen meter op verschillende linuxsystemen. En de service was er niet.
  Ik belde het service nummer dat in de linuxdoos zat, maar daar mocht ik alleen met vragen komen over de windows installatie :evil: . Daar kreeg ik een enorme sik van en daar betaalde je dan 360 gulden voor.
  Geef mij nu maar openoffice, dat is stabiel en doet het meeste werk goed.
  Wel vind ik het jammer dat ik nog steeds veel documenten die ik onder wp heb aangemaakt niet goed kan lezen in Linux. Bij mijn weten doet alleen Kword dit klusje en dat is nog verre van goed. (misschien dat het in de toekomst wel beter gaat werken).
  Corel moet van goede huize komen als ze nu een goede tekstverwerker willen gaan leveren.
 • Egghard geeft het eigenlijk al aan, volgens mij heeft Corel haar vertrouwen verspeeld bij de Linux-gebruikers. Door eerst met veel bombarie Linux-versies van haar producten aan te bieden, om vervolgens binnen no-time ze weer te laten vallen hebben ze de gemeenschap blij gemaakt met een dooie mus. De vraag is dus of men dat spoedig zal vergeten, of dat Corel niet langer welkom is.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.