Vraag & Antwoord

OS Linux

ClarkConnect Server

Anoniem
None
39 antwoorden
 • ClarkConnect is niet grafisch. Ook geen rommel. Voor diegenen die een afkorting willen kan het een uitkomst zijn…

  Maar ook ik vind het spam… verwijzen naar een ander forum.

  Als straf ga ik niet vertellen wat ik van ClarkConnect vind :evil:
 • Ik ben van plan om een oude pc (pII333,96mbram,8gbhdd) om te bouwen tot server, hiervoor heb ik ClarkConnect gevonden, dit is gebasseert op Red Hat Linux 9.0.
  [quote:0c44cd1db4]http://www.clarkconnect.com[/quote:0c44cd1db4]
  Heeft iemand hier ervaring mee, of weet iemand een betere?

  De server is bedoelt als ftp,web,mail en printer server en misschien ook als firewall voor het netwerk.
 • Neem eens een kijkje op http://forum.minddigger.com/phpBB/ - prima forum voor starters!
 • thx :)
 • [quote:c342d0e7cb="bavel"]Neem eens een kijkje op http://forum.minddigger.com/phpBB/ - prima forum voor starters![/quote:c342d0e7cb]

  SPAM!
 • Wat mankeert er aan dit forum als beginners forum?
  I second SPAM! :evil:
  Ik weet overgens geen moer van ClarckConnect (laat staan hoe je het schrijven moet) maar ik zou niet teveel grafische rommel draaien op jouw systeem.
 • [quote:84e6f82f16="danieldk"]SPAM![/quote:84e6f82f16]Even uit nieuwsgierigheid: wat ís spam eigenlijk?
 • Het antwoord is: ja, dat kan gewoon.

  Netwerk <—> Firewall <—> Router <—> Internet
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Spam

  Kort gezegd: digitale reclame die niet op z'n plaats is.
 • Welbedankt, danieldk. Het was dus géén spam want, zoals ik lees in de pagina waarnaar je verwijst: "Spam is e-mail of postings in de nieuwsgroepen van Usenet die op grote schaal ongevraagd wordt toegestuurd of geplaatst in veel verschillende nieuwsgroepen". Er is geen sprake van 'op grote schaal' of van 'veel verschillende nieuwsgroepen'.

  Overigens ben ik van mening dat je anderen prima van dienst bent door ze te verwijzen naar zoveel mogelijk bronnen van kennis - als in andere forums deskundige antwoorden worden gegeven op vragen die hier worden gesteld, dan is het beter om naar die forums te verwijzen - in plaats van het 'beschermen' van dit forum: want dat zou wel èrg kinderachtig zijn.

  Wat mij betreft is de discussie hierover gesloten.
 • Jongens zeur toch eens niet zo, het gaat erom dat de topic starter geholpen wordt, en dat izzie ook in dit geval.
  Het forum waar naar verwezen wordt is echt speciaal voor dit soort distributies zoals ClarkConnect en SME server ed.
  Ook zijn daar goede howto's te vinden, dus niks SPAM :wink:
 • ik ga nu dus ClarkConnect op die pc installeren, maar nu wil ik hem gewoon aan mijn router hangen, kan hij dan ook fungeren als firewall voor mijn netwerk, of moet ie dan per se voor de router zitten ?

  en over mijn systeem, de aanbevolen systeemeisen zijn een processor uit de pentium class met minimaal 32 mb ram, dit pc'tje is dus zegmaar overkill…
 • [quote:21c5231988="bavel"]Welbedankt, danieldk. Het was dus géén spam want, zoals ik lees in de pagina waarnaar je verwijst: "Spam is e-mail of postings in de nieuwsgroepen van Usenet die op grote schaal ongevraagd wordt toegestuurd of geplaatst in veel verschillende nieuwsgroepen". Er is geen sprake van 'op grote schaal' of van 'veel verschillende nieuwsgroepen'.
  [/quote:21c5231988]

  Fout! Dit forum wordt door duizende bezoekers gelezen. Het is dus wel op grote schaal.

  [quote:21c5231988]
  Overigens ben ik van mening dat je anderen prima van dienst bent door ze te verwijzen naar zoveel mogelijk bronnen van kennis - als in andere forums deskundige antwoorden worden gegeven op vragen die hier worden gesteld,
  [/quote:21c5231988]

  Niet mee eens. Ten eerste zou het te zot worden als iedereen z'n eigen fora hier ging posten, ten tweede vind ik het onrespectabel ten opzichte van dit forum. Hier zijn veel mensen met veel kennis die net zo goed vragen kunnen beantwoorden.

  Het blijft natuurlijk een kwestie van eigen mening, maar vroeger zijn er wel vaker topics gesloten e.d. wegens links naar eigen fora. Bovendien blijkt een groote deel van de frequentere bezoekers en long-time bezoekers (zoals je in de reacties kunt zien) zich eraan te ergeren.
 • [quote:7829f7b3d6="danieldk"][quote:7829f7b3d6="bavel"]Welbedankt, danieldk. Het was dus géén spam want, zoals ik lees in de pagina waarnaar je verwijst: "Spam is e-mail of postings in de nieuwsgroepen van Usenet die op grote schaal ongevraagd wordt toegestuurd of geplaatst in veel verschillende nieuwsgroepen". Er is geen sprake van 'op grote schaal' of van 'veel verschillende nieuwsgroepen'.
  [/quote:7829f7b3d6]

  Fout! Dit forum wordt door duizende bezoekers gelezen. Het is dus wel op grote schaal.

  [quote:7829f7b3d6]
  Overigens ben ik van mening dat je anderen prima van dienst bent door ze te verwijzen naar zoveel mogelijk bronnen van kennis - als in andere forums deskundige antwoorden worden gegeven op vragen die hier worden gesteld,
  [/quote:7829f7b3d6]

  Niet mee eens. Ten eerste zou het te zot worden als iedereen z'n eigen fora hier ging posten, ten tweede vind ik het onrespectabel ten opzichte van dit forum. Hier zijn veel mensen met veel kennis die net zo goed vragen kunnen beantwoorden.

  Het blijft natuurlijk een kwestie van eigen mening, maar vroeger zijn er wel vaker topics gesloten e.d. wegens links naar eigen fora. Bovendien blijkt een groote deel van de frequentere bezoekers en long-time bezoekers (zoals je in de reacties kunt zien) zich eraan te ergeren.[/quote:7829f7b3d6]

  [OT]
  Is dit een sollicitaite voor moderator?
  [/OT]
 • Nee, slechts een beroep op onze moderator ;) 8).
 • Ook ik ben hier vrij (te ?) stellig in mijn mening. Reclame maken voor andere forums kan wat mij betreft tot op zekere hoogte. Maar zo direct als hier gebeurde…. nee, dat vind ik niks. Je kunt wel quotes halen van andere forums (en dan liefst met de oplossing erin gequote) en dan naar zo'n forum verwijzen; het is dan immers maar een bronvermelding zonder de bedoeling mensen naar het andere forum te leiden. Want dat gebeurt hier gewoon. Maar om een forum op deze manier "de loef af te steken" vind ik niet netjes.

  Ben het dus met Daniel eens. En de term spam is hier niet slecht gekozen vind ik. Maar goed…. over moderatoren gesproken…. maar goed dat ik hier geen moderator (meer) ben…. zou niet goed weten of ik dit als moderator zou moeten tollereren…

  He… weer een beetje dwars geboerd…. toch niet te hard hoop ik :wink:
 • is dit niet een beetje off-topic allemaal ??? open anders ff een topic over wat spam is en wat niet… ik zou graag antwoord op mijn vraag willen, zou dit nog kunnen of is spam belangrijker ?? :-?

  [quote:2cf469f109]ik ga nu dus ClarkConnect op die pc installeren, maar nu wil ik hem gewoon aan mijn router hangen, kan hij dan ook fungeren als firewall voor mijn netwerk, of moet ie dan per se voor de router zitten ?

  en over mijn systeem, de aanbevolen systeemeisen zijn een processor uit de pentium class met minimaal 32 mb ram, dit pc'tje is dus zegmaar overkill…[/quote:2cf469f109]
 • k, mooi dat ik nog antwoord kan krijgen :) maar volgens mij bedoel jij iets anders, ik heb een 4 poorts router, en nu wil ik het zo hebben dat 1 computer die op die router is aangesloten als firewall fungeert, die ClarkConnect computer dus.

  Schema:
  [img:fc200d63a3]http://home.wanadoo.nl/w.vernooij/netwerk.gif[/img:fc200d63a3]

  De pc moet naast firewall ook (als hij het aankan) als FTP, web en mail server fungeren.

  *edit
  [b:fc200d63a3]hmmmz… ik ben vergeten ze zeggen dat het een router is met ingebouwde switch…[/b:fc200d63a3]
 • Nee, dan is een firewall zinloos. Een servertje kan natuurlijk wel, als je router poorten kan forwarden naar een andere machine. Als je een firewall wilt hebben kun je het beste een hub kopen en een 2e netwerkkaart voor de firewall. Dan ziet het er zo uit:

  Netwerk <—> Hub <—> Firewall <—> Router <—> Internet
 • dat hoefd denk ik niet eens, ik ga nu gewoon mijn switch/router als hub gebruiken door het internet aan mijn ClarkConnect pc te koppelen, en die weer aan de WAN poort van de router te koppelen, of moet ik echt per se een switch hiervoor hebben ?

  dus zo:

  Netwerk <—> Router (alleen als switch gebruikt) <—> Firewall <—> Internet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.