Vraag & Antwoord

OS Linux

Bootimage copieren naar flop

Anoniem
carlobernardini
13 antwoorden
 • Dit klinkt allemaal 'n tikkie kinderachtig, maar ik weet nog niet precies hoe ik van een bootimage een bootdisk moet maken :oops: … Is daar een programma voor dat direct vanaf Windows bootdisks kan maken? Ik ga namelijk Debian installeren en heb de Debian GNU/Linux 3.0 r2 "Woody" - Official i386 Binary-1 gedowload. Verder wil ik graag nog weten wat de bootimage voor Debian is - heet ie soms linux.bin??
  Alvast bedankt,


  Carlo
 • zoek even naar rawwrite.

  d.
 • ja heb ik al gevonden alleen kan het ook vanaf Windows en niet vanuit DOS? enne, de image, is dat de juiste?
 • Dit is de juiste http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/rawwrite.htm
  En de image is waarschijnlijk in de map isolinux met de naam bf24.bin (in Debian 3.0 r0) grootte 1.4 MB.
 • Bedankt Jolo en Dilbert, maar het is al gelukt ;). Ik heb vanaf de Debian mirrors bij dists->stable->main->linux.bin en de rescue.bin gedownload en allebij op 2 flops gezet voor de zekerheid. Toch bedankt

  Carlo
 • [quote:cfde7d679d="carlobernardini"]Ik heb vanaf de Debian mirrors bij dists->stable->main->linux.bin en de rescue.bin gedownload en allebij op 2 flops gezet voor de zekerheid.[/quote:cfde7d679d] Is het inmiddels nog gelukt met die twee diskettes? Ik dacht eigenlijk gezien de naam dat die bf24.bin een bootimage voor kernel 2.4.x was. Maar toen ik er hier een diskette van maakte bleek deze niet te werken. Die rescue.bin image is blijkbaar de bootdisk. Als tweede diskette is de root.bin en eventueel nog driver images.

  Voor kernel 2.4.x zijn te downloaden op ftp://ftp.kpn.be/pub/debian/dists/Debian3.0r2/main/disks-i386/3.0.23-2002-05-21/images-1.44/bf2.4
 • Je hebt 2 of meer diskettes nodig voor de 2.2.20 kernel. Een boot diskette en een root diskette voor de eerste stap. Voor de tweede stap heb je de rescue en de driver diskette nodig. De tweede stap kan ook via het internet. Evenals de base install. Zelf gebruik ik rawrite via de DOS shell. Er is ook een WIndows versie, waarmee ik zelf geen ervaring heb.
 • Ik haal mijn spullen meestal hier op: http://ftp.snt.utwente.nl/pub/linux/debian
  De nieuwste versie (vermoedelijk 2.4.25) staat denk ik hier: http://ftp.snt.utwente.nl/pub/linux/debian/dists/testing/main/installer-i386/
 • inderdaad, bf24 werkt niet… Maar ik heb nu rescue.bin gebruikt alleen hij vindt m'n toetsenbord niet, waardoor ik niet op enter kan drukken als ik de root.bin erin heb gestopt… m'n toetsenbord is op usb. Kan dat het probleem zijn?
 • enne, klopt dat wel, de installatie van debian vanaf de rescue.bin bootdiskette te starten.. kan dat uberhaupt wel?
 • [quote:1b009362e8="carlobernardini"]Maar ik heb nu rescue.bin gebruikt alleen hij vindt m'n toetsenbord niet, waardoor ik niet op enter kan drukken als ik de root.bin erin heb gestopt… m'n toetsenbord is op usb. Kan dat het probleem zijn?[/quote:1b009362e8] Welke rescue.bin heb je gebruikt? Met 2.2.x of 2.4.x kernel? Voor een usb ondersteuning is kernel versie 2.4.x vereist.

  [quote:1b009362e8="carlobernardini"]enne, klopt dat wel, de installatie van debian vanaf de rescue.bin bootdiskette te starten.. kan dat uberhaupt wel?[/quote:1b009362e8] Het zou net zo goed moeten werken als, de pc opstarten vanaf debian3 CD1.
 • [quote:67cc68cbf9="jolo"]Welke rescue.bin heb je gebruikt? Met 2.2.x of 2.4.x kernel? Voor een usb ondersteuning is kernel versie 2.4.x vereist.[/quote:67cc68cbf9]
  Sja…kheb de rescue.bin gedownload vanaf
  http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/stable/main/disks-i386/current/images-1.44/ maar de versie staat er nie bij… het lijkt me wel de nieuwste, want de bijwerkdatum is gedateerd op 13:33 12/03/04… Weet je toevallig ook antwoord op m'n topic over die Speedtouch Alcatel modem installatie hierbeneden?
 • [quote:33844cb45f="carlobernardini"]
  Sja…kheb de rescue.bin gedownload vanaf
  http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/stable/main/disks-i386/current/images-1.44/ maar de versie staat er nie bij[/quote:33844cb45f] Ik denk dat je één map dieper moet gaan. Deze http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/stable/main/disks-i386/current/images-1.44/bf2.4/ waar je dan nogmaals de rescue.bin en root.bin uit download. Welke kernel versie je hebt wordt getoond op het eerste boot scherm wat je te zien krijgt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.