Vraag & Antwoord

OS Linux

Vies geluid met het afspelen van MP3

17 antwoorden
  • Hallo, Ik bezit sinds kort SuSE 9.0 maar telkens als een MP3tje afspeel klinkt het geluid heel erg vies. Lijkt net of je aan de telefoon hangt, en het lijk ook net of dat je de boxen op blaast, terwijl dat helmaal niet is. De MP3's zijn 128kbit en ze doen het perfect in Windows, maar niet in SuSE linux. Ik heb ook al de volume een heel stuk lager gezet op alle kanalen, maar nog geen verandering. Weet iemand waar dit aan kan liggen?
  • met welk programma speel je de mp3-bestanden af?
  • [quote:6c44015bf7="maximilaan"]met welk programma speel je de mp3-bestanden af?[/quote:6c44015bf7] Met het programma XMMS. Maar als ik een andere media player probeer die bij SuSE zit, krijg ik nog steeds hetzelfde resultaat. :cry:
  • Dan zit het probleem hem dus in de geluidsdrivers. Wat voor geluidskaart heb je?
  • [quote:75575c8f85="Marcel de Reus"]Dan zit het probleem hem dus in de geluidsdrivers. Wat voor geluidskaart heb je?[/quote:75575c8f85] Kaart model: VT8233/A/8235 AC97 Audio Controller. Zo staat het bij YAST.
  • Die heb ik ook (de VT8235 dan, maar die heeft dezelfde geluidschip) en op mijn laptop klinkt het geluid voor 2x 1W speakers en een onbaord kaartje niet slecht. Als je even lsmod doet, zie je snd-via82xx er dan bij staan als module?
  • [quote:f4ab50b795="Marcel de Reus"]Die heb ik ook (de VT8235 dan, maar die heeft dezelfde geluidschip) en op mijn laptop klinkt het geluid voor 2x 1W speakers en een onbaord kaartje niet slecht. Als je even lsmod doet, zie je snd-via82xx er dan bij staan als module?[/quote:f4ab50b795] ZOu je dit wat beter uit kunnen leggen? Ik snap het niet helemaal goed. Ben een beginner met Linux :oops:
  • Open het programma Konsole of een andere terminal en typ achter de prompt het commando lsmod kijk in de uitvoer van het commando of de door Marcel aangegeven tekst er tussen staat.
  • Staan die mp3's toevallig op een fat32-partitie?
  • [quote:7ef9d0c7ab="AndorabLe"]Staan die mp3's toevallig op een fat32-partitie?[/quote:7ef9d0c7ab] Ja. die staan op een FAT32, en een paar op een NTFS filesystem
  • Hoe klinkt het als je een bestand afspeelt dat op de linux-partitie staat? Hoe klinken mp3-bestanden die je zelf vanuit linux hebt gemaakt? Max
  • misschien werkt het lsmod-commando niet direct, probeer /sbin/lsmod uit te voeren (dus op een commandoprompt (bijv. Konsole)): [b:3bfee29a3c]/sbin/lsmod[/b:3bfee29a3c] <enter> Bij mij rolt er dan zoiets uit:[code:1:3bfee29a3c]Module Size Used by rivafb 46052 - vgastate 9408 - snd_seq_midi 6304 - snd_emu8000_synth 14596 - snd_emux_synth 35616 - snd_seq_virmidi 5312 - snd_util_mem 3072 - snd_opl3_synth 13572 - snd_seq_instr 7744 - snd_seq_midi_emul 6656 - snd_ainstr_fm 2176 - snd_sbawe 26048 - snd_opl3_lib 9216 - snd_hwdep 6784 - snd_sb16_dsp 8384 - snd_sb_common 13472 - snd_mpu401_uart 5984 - snd_rawmidi 20000 - snd_seq_oss 31648 - snd_seq_midi_event 6048 - snd_seq 50544 - snd_seq_device 6248 - snd_pcm_oss 48612 - snd_pcm 86596 - snd_page_alloc 9092 - snd_timer 21156 - snd_mixer_oss 16960 - snd 45284 -[/code:1:3bfee29a3c]
  • Ik heb nu een MP3tje naar mijn persoonlijke map gekopieerd (dus linux partitie), maar nog steeds hetzelfde geluid. Dit is het resultaat met /SBIN/LSMOD: [code:1:6e1c0ba3ae] dministrator@linux:~> /sbin/lsmod Module Size Used by Tainted: P snd-pcm-oss 49728 1 (autoclean) snd-seq 41424 1 (autoclean) snd-mixer-oss 15576 0 (autoclean) [snd-pcm-oss] videodev 6272 0 (autoclean) nvidia 1628480 11 (autoclean) usbserial 19836 0 (autoclean) (unused) isa-pnp 32712 0 (unused) parport_pc 28648 1 (autoclean) lp 6304 0 (autoclean) parport 25608 1 (autoclean) [parport_pc lp] ipv6 227392 -1 (autoclean) key 70456 0 (autoclean) [ipv6] snd-via82xx 16160 5 snd-pcm 74148 0 [snd-pcm-oss snd-via82xx] snd-timer 17024 0 [snd-seq snd-pcm] snd-ac97-codec 45400 0 [snd-via82xx] snd-mpu401-uart 4128 0 [snd-via82xx] thermal 6180 0 (unused) snd-rawmidi 15968 0 [snd-mpu401-uart] processor 8312 0 [thermal] snd-seq-device 4528 0 [snd-seq snd-rawmidi] snd-page-alloc 6676 0 [snd-via82xx snd-pcm] fan 1472 0 (unused) snd 40388 4 [snd-pcm-oss snd-seq snd-mixer-oss snd-via82xx snd-pcm snd-timer snd-ac97-codec snd-mpu401-uart snd-rawmidi snd-seq-device] button 2380 0 (unused) battery 5600 0 (unused) soundcore 3940 0 [snd] ac 1696 0 (unused) st 29648 0 (autoclean) (unused) sr_mod 14616 0 (autoclean) sg 35232 0 (autoclean) keybdev 2156 0 (unused) mousedev 4340 0 (unused) joydev 5440 0 (unused) evdev 3840 0 (unused) input 3488 0 [keybdev mousedev joydev evdev] usb-uhci 23824 0 (unused) ehci-hcd 18028 0 (unused) usbcore 64364 1 [usbserial usb-uhci ehci-hcd] raw1394 18288 0 (unused) ieee1394 188260 0 [raw1394] via-rhine 13392 1 mii 2640 0 [via-rhine] ide-scsi 11056 0 scsi_mod 100788 4 [st sr_mod sg ide-scsi] ide-cd 32416 0 cdrom 29216 0 [sr_mod ide-cd] nls_iso8859-1 2844 2 (autoclean) ntfs 80300 2 (autoclean) reiserfs 217236 1 [/code:1:6e1c0ba3ae]
  • Die output ziet er prima uit. Probeer eens een ogg'tje af te spelen, bijvoorbeeld: http://a-blast.org/~drx/media/Bodenstandig2000.-.in.rock.8bit.ogg
  • [quote:2aa132da4f="Marcel de Reus"]Die output ziet er prima uit. Probeer eens een ogg'tje af te spelen, bijvoorbeeld: http://a-blast.org/~drx/media/Bodenstandig2000.-.in.rock.8bit.ogg[/quote:2aa132da4f] Nog steeds hetzelde geluid :cry:
  • Hmm. Heb je al geprobeerd de mixerchannels laag te zetten en de knop van je speaker zelf hoog? Anders kun je wellicht even op de site van SuSE kijken of er een patch voor is. Destijds toen in nog SuSE gebruikte (8.0) was er een patch voor mijn onboardgeluidskaart van de desktop en dat is precies dezelfde die jij hebt. Vreemde is btw dat op mijn desktop het geluid via onboard ook gewoon redelijk klinkt (heb ff mijn losse geluidskaart uitgezet). Heb je SuSE al up-gedate oid?
  • of misschien de luidsprekers opgeblazen ? ;)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.