Vraag & Antwoord

OS Linux

NIeuw systeem

Anoniem
jolo
9 antwoorden
 • Voor mijn nieuwe systeem werd mij aangeraden om linux te installeren. Maar nu ik aant kijken ben op linuxiso.org snap ik er nix meer van. Wat is een goede om mee te beginnen? Ik heb gelezen dat Mandrake een goede is. Van linuxiso.org kan ik m niet downloaden doe tie niet. Zijn er meer sites om m te downloaden? Is er ergens ook een site te vinden waar een goede nl uitleg op staat hoe je m moet installeren en updaten. Kvind t er allemaal een beetje omslachtig uitzien. T zal wel vaker gevraagd zijn maar ik kom er niet echt uit.

  Mich!
 • Een mooi begin zou zijn om de FAQ hier eens te lezen…. krijg je vast veel antwoorden….
 • ik dacht deze site

  en op linuxiso kan je het wel downloaden maar dan moet je niet op de naam maar op dat plaatje van die cd die erbij staat klikken, en je moet al die 3 cd's hebben (zijn er veel maar je hebt ze echt nodig)

  wel slordig van mij dat ik het er niet bij heb gezet in dat andere topic :oops:
 • http://www.mandrakelinux.com/nl/ftp.php3 :wink:
 • [quote:b57792fa5c="Michieas"]Voor mijn nieuwe systeem werd mij aangeraden om linux te installeren. [/quote:b57792fa5c] Als je met dat nieuwe systeem een AMD Athlon 64 3000+ bedoelt, dan raad ik aan de binnenkort te verschijnen SuSE 9.1 Professional aan te schaffen. Deze is inclusief een SuSE 64-bit versie. Zie deze topic.
 • Sluit ik me bij aan, je kunt beter een Linux-distributie in de winkel kopen, heb je meteen support, documentatie en alles goed op cd/dvd.

  Max
 • Is die software in elke comp winkel te verkrijgen (of te bestellen) en wat is de prijs van de sftware?

  Mich!
 • Je kunt SuSe bij elke boekhandel bestellen
  Prijs euro 30,- ongeveer voor de personal versie.
  Prijs euro 90,- euro ongeveer voor de prof. versie

  De laatste kun je voor half geld in Duitsland bestellen als je kunt aantonen dat je student bent d.m.v. een kopie van je college kaart. Onderwijsinstellingen betalen ook de halve prijs

  Als je de pers. versie installeert kun je over een maand of twee heel makkelijk via internet uitbreiden naar de prof. versie.
 • Kijk ook in onze faq voor verkoopadressen en diverse distro's.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.