Vraag & Antwoord

OS Linux

[FC1] Echte handige dingen doen met ACPI?

Anoniem
None
2 antwoorden
  • Op een laptop ("oudje": 266 MHz) werkt APM perfect. Het enige dat niet werkt, is het uitzetten met de latop d.m.v. de powerbutton.

    Nu is het uitzetten met de powerbutton juist het enige dat mij lukt met ACPI. Leuk, maar echt handige dingen - vooral het automatische suspend bij het dichtklappen van de laptop - lukken mij nog niet. Ik zie bij het dichtklappen van de laptop bijvoorbeeld wel dat er button/LID events zijn, maar ik heb geen flauw idee welk event-scriptje ik daaraan zou moeten koppelen …

    Zelfs een handmatige suspend (dus met: echo -n "standby" /sys/power/state) lukt mij niet goed: ik moet daarvoor root zijn (sudo werkt niet) en ik krijg de laptop daar niet meer [u:32bd040089]uit[/u:32bd040089] suspend. Tja …

    Kortom: wie heeft ACPI beter onder de knie?

    (Overigens: ik probeer ACPI gelijk maar aan de praat te krijgen onder kernel 2.6. Het leek me onhandig om mij nu nog te verdiepen in ACPI onder 2.4 …)
  • De ACPI implentatie in de Linux kernel is gewoon nog steeds vrij brak. Op mijn laptop werkt er helaas ook meer niet dan wel (2.6.6-rc1). Afgezien van een batterijmeter die redelijk functioneerd (hij wordt van 0 tot -100% opgeladen) doe t de trukendoos ook hier weinig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.