Vraag & Antwoord

OS Linux

cross-over-office: interessant?

Anoniem
Marcel de Reus
11 antwoorden
 • Wie heeft cross-over-office? Ik wil dit product ook hebben. Is het makkelijk te installeren,?
  vertel er eens wat meer over.
 • Mijn mening: http://www.osnews.com/story.php?news_id=6475
 • dank je danieldk
 • Ik heb geen ervaring met cross-over-office, maar als ik die review zo lees het het niet bepaald het beloofde land.

  Heb je wel eens OpenOffice.org overwogen? Dat kan vrijwel op alle vlakken goed concurren met Word, Excel en Powerpoint en is bovendien open source. Beschikbaar op Windows, Mac en Linux en persoonlijk vind ik het prettiger werken dan MSOffice. Daarnaast kan het redelijk tot goed overweg met .doc, .xls en .ppt formaten.
 • Ik heb er een tijdje mee geklungelt ,maar het is verry buggy .
  Ik had geen office paketten geinstallleerd,maar wel kazaalite ,IE :-? ,wat schoolsoftware ,mediaplayer .
  Op mijn test pc met mandrake 9.1 heb ik het nog staan en daar blijft hij redelijk stabiel ,maar in de daar opvolgende versies is het huilen .
 • [quote:5bbc02f9e4="Captain_Kansloos"]
  Heb je wel eens OpenOffice.org overwogen? Dat kan vrijwel op alle vlakken goed concurren met Word, Excel en Powerpoint en is bovendien open source. Beschikbaar op Windows, Mac en Linux en persoonlijk vind ik het prettiger werken dan MSOffice. Daarnaast kan het redelijk tot goed overweg met .doc, .xls en .ppt formaten.[/quote:5bbc02f9e4]

  uiteraard, dat zit bij mijn distro. 8)

  ik lees idd ook dat het niet het beloofde land is.
 • Ik heb crossover onder SuSE 9.1 gebruikt, met alleen MS Office (dus ie incl plugins, en ms office XP)
  IE is heel bruikbaar, geen crashes meegemaakt, draait snel en stabiel.

  DE componenten van MS Office draaien ook goed, alleen de helpfunctie werkt niet goed, en de interface van photoeditor gaat hinderlijk knipperen als je het zoomniveau van de getoonde afbeelding wijzigt.

  Crossover integreert zich uitstekend met de gebruikte desktop (daar kan menig OSS-project nog iets van leren!!), is aardig snel (soms kleine vertraging bij het openkliken van menu's) en stabiel.
  Installatie is erg eenvoudig, eigenlijk zoals je dat van commerciele software gewend bent.

  crossover is wel erg prijzig, iets van 80 euro.
  Zelf vind ik de software dat bedrag niet waard, dan maar het ongemak van een dual-boot..

  SuSE biedt overigens voor haar distro een addon-cd aan met oa crossoveroffice, crossoverplugins en wineX voor een lagere prijs.


  Max
 • een dual-boot is bij mij niet mogelijk omdat ik sinds januari geen windows meer gebruik.

  Voorlopig hou ik het bij O.O
 • [quote:5113b9b474="maximilaan"]Ik heb crossover onder SuSE 9.1 gebruikt, met alleen MS Office (dus ie incl plugins, en ms office XP) [/quote:5113b9b474] Bedoel je SuSE 9.0 of SuSE 9.1 beta? Want SuSE 9.1 staat bij het computercollectief verwacht 08 mei 2004 of later.
 • Volgens mij is Suse 9.1 al uit voor degenen die het vantevotren besteld hebben.
  Ik draai overigens ook Cross-over office. Eigenlijk is het van weinig nut voor mij. Ik had het gekocht om MS Acces te draaien maar dat werkt maar heel beperkt waardoor ik er eigenlijk niks aan heb. De rest van office draait erop maar daar heb je ook weinig aan aangezien O.o. veel beter is. Verder een paar spelletjes maar ik speel geen spelletjes. Het enige nut voor mij is BitTorrent te draaien maar nu ook al niet want de site Suprnova.org is al dagen niet te bereiken.

  Het schijnt overigens dat een Fhillipijns bedrijf het ei van Columbus heeft uitgevonden om Win applicaties onder Linux te draaien. Als dat waar is voorspel ik een versneld einde voor MS-Windows.
 • Suse heeft in een aparte dcdrom (wine rack) een aantal van deze emulatoren ondergebracht. Heb ik gekocht, heel goedkoop, via ebay.de.
  Crossover geinstalleerd, en het werkt prima voor een aantal programma's..

  Maar het is natuurlijk principieel de verkeerde kant op'ik probeer zoveel mogelijk linux apps te gebruiken. Maar soms is het toch wel handig bij een probleempje een alternatief uit de windowswereld in de buurt te hebben.

  VMware werkt ook goed, maar is principieel m.i. gezien nog erger: daar heb je zelfs windows voor nodig, met licentie en al.
  Geprobeerd, maar het was me toch veel te traag, ook op mijn dual amd 2400+.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.