Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

suse bevriest

willem43
18 antwoorden
  • iets nieuws: suse bevriest.
    Ik gebruik nu al een paar jaar suse linux , vanaf 7.0, nu 9.0.
    Nou overkomt me sinds vorige week dat de hele computer bevriest. de muis beweegt nog, maar ik kan helemaal NIKS meer in beweging krijgen.
    alleen resetten helpt. Drie keer gebeurt in een week.
    terwijl ik aan het internetten was in Konqueror.

    lijkt wel een ouwe windows.
    iemand ervaring ?
  • Alle hardware correct geinstalleerd?

    Is het gekomen na het updaten van SuSe ?
  • Kun je ook niet gewoon naar een andere tty komen? [ctrl][alt][f6] bijvoorbeeld? Heb je iets veranderd de laatste tijd. Iets dergelijks als een vol register is iig niet mogelijk, omdat GNU/Linux dat simpelweg niet kent.
  • [quote:2e67c99102="willem43"]Ik gebruik nu al een paar jaar suse linux , vanaf 7.0, nu 9.0.
    Nou overkomt me sinds vorige week dat de hele computer bevriest. de muis beweegt nog, maar ik kan helemaal NIKS meer in beweging krijgen. [/quote:2e67c99102] Was die SuSE een nieuwe installatie waarbij de root partitie opnieuw geformatteerd wordt, of een upgrade? Welke video driver gebruik je? En op wat voor een (merk) PC? Ik vond een vergelijkbaar probleem in de Google Discussiegroepen.
  • tyan S2466N moederbord
    2 x amd 2400+
    asus v9280 videokaart - met de driver die bij suse zit
    suse 9.0 nieuw geïnstalleerd toen die nieuw was - een jaar geleden ofzo.
    liep sindsdien vlekkeloos

    het laatste wat ik heb geinstalleerd was:
    MySql en phpadmin (apache2 liep al een tijd)
    crossover office
    maar dat is ook al weer een maand geleden ofzo
  • Het lijkt er op dat Konqueror er voor zorgt dat X11 bevriest, waardoor je geen toegang meer hebt via je toetsenbord en/of muis.
    Heb je dit bij bepaalde sites?
    Gebruiken die sites bepaalde plugins, zoals java, flash, etc.?

    Max
  • Is de PC nog wel bereikbaar over het netwerk op het moment dat hij hangt (ping of ssh/telnet login proberen) of is het een typische "OOPS"? ;-)
    Ik heb wel vrij veel hangers gezien waarbij ook het netwerk wegviel enzo, allemaal te danken aan de nvidia driver.
  • maximiliaan:
    - vanmorgen gebeurde het in MS word onder Crossover
    - ik zal het verder in de gaten houden.

    Tekkie: ik ga het uitproberen als het weer gebeurt.
  • [quote:b7a594d064="willem43"]Iasus v9280 videokaart - met de driver die bij suse zit [/quote:b7a594d064] Bedoel je die nv driver. Heb je wel eens geprobeerd de Linux video driver van http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_1.0-5336.html te installeren?

    [quote:b7a594d064="willem43"]
    yan S2466N moederbord
    2 x amd 2400+ [/quote:b7a594d064] Een dual cpu dus. Ik heb zelf ook een dual cpu (2x Pentium 1000) Wellicht vergroot dat de kans op instabiliteit.

    SuSE maakt bij jouw zeker ook gebruik van APIC. Dus van virtuele interrupts. Dan lijkt het dat je meer interrupts hebt.
    [code:1:b7a594d064]
    cat /proc/interrupts
    CPU0 CPU1
    0: 3490181 3642892 IO-APIC-edge timer
    1: 1934 2338 IO-APIC-edge keyboard
    2: 0 0 XT-PIC cascade
    5: 5479 5164 IO-APIC-level usb-uhci, usb-uhci
    8: 1 1 IO-APIC-edge rtc
    9: 0 113 IO-APIC-level acpi
    12: 86446 100107 IO-APIC-edge PS/2 Mouse
    14: 39964 40341 IO-APIC-edge ide0
    15: 96696 77966 IO-APIC-edge ide1
    16: 0 0 IO-APIC-level usb-ohci
    17: 3 164 IO-APIC-level usb-ohci, EMU10K1
    18: 3969 3294 IO-APIC-level eth0, ehci_hcd
    19: 1 1 IO-APIC-level ohci1394
    NMI: 0 0
    LOC: 7132569 7132590
    ERR: 0
    MIS: 2
    [/code:1:b7a594d064]

    [quote:b7a594d064=" Tekkie"]Ik heb wel vrij veel hangers gezien waarbij ook het netwerk wegviel enzo, allemaal te danken aan de nvidia driver.[/quote:b7a594d064] Welke nvidia driver? Die video driver van nvidia zelf is toch wel goed?! Trouwens er is geen alternatief. De nv driver van SuSE zelf is nog slechter. Die ondersteund geen 3D.

    willem43 gebruik je nog steeds de KDE die standaard bij SuSE zit, of heb je al KDE 3.2.x
    Het zou best kunnen dat. net zoals in die google discussiegroepen link die ik gaf, je PC nog wel te pingen is als X Windows System bevriest. Bij een kernel panic is dat niet meer mogelijk.

    Omdat je een dual cpu hebt kun je het beste upgraden naar SuSE 9.1 zodra deze uitkomt. Dat ga ik zelf ook doen.
  • CPU0 CPU1
    0: 94035 103811 IO-APIC-edge timer
    1: 55 29 IO-APIC-edge keyboard
    2: 0 0 XT-PIC cascade
    8: 1 1 IO-APIC-edge rtc
    9: 45 128 IO-APIC-edge acpi
    12: 4113 2332 IO-APIC-edge PS/2 Mouse
    14: 8845 12222 IO-APIC-edge ide0
    15: 1042 393 IO-APIC-edge ide1
    16: 0 3 IO-APIC-level bttv
    17: 169 4 IO-APIC-level Ensoniq AudioPCI
    19: 139 384 IO-APIC-level eth0, usb-ohci
    NMI: 0 0
    LOC: 197877 197672
    ERR: 0
    MIS: 0
  • ik gebruik nog steeds de kde die bij suse 9.0 zat. En ik heb suse 9.1 al besteld. ben benieuwd.
    Wat de nvidiadriver betreft: ik gebruik de versie van suse. Om de echte te installeren moest ik van alles ondernemen wat ik nog nooit gedaan heb, en er waren nog andere probleempjes die opgelost moesten worden…. dat bleef dus liggen, en nu is het de moeite niet meer.
  • Inmiddels weer eens bevroren, terwijl ik met netscape aan het surfen was op het computertotaal-forum.
    Ik was bezig te zoeken naar ervaringen met drivers voor epson-printers

    maar het pingen vanaf een andere computer lukte nog wel.
  • Lijkt idd een probleem met je videokaartdrivers.

    Als je kunt pingen vanaf een andere pc, dan kun je ook via ssh processen afschieten op de bevoren Linux-bak.

    Om de bak weer vrij te krijgen dien je X af te schieten
    (killall -9 X)
    Verder kun je proberen 1 voor 1 de grafische processen te beëindigen om te kijken of er een ander programma is dat de boel vast zet.

    Max
  • kijk ook eens in /var/log/messages en /var/log/XFree86.0.log en eventueel ook in ~/.xsession-errors of er iets zinnigs te vinden is m.b.t. de hang.
  • ik heb de nvidia-driver opnieuw geinstalleerd (suse had automatisch gekozen voor 0x0281. Ik heb 'm handmatig gezet op Geforce4 Ti4200)

    Toen ging het ff goed, maar al snel bevroor alles weer.

    Zou het aan crossover kunnen liggen ?
  • [quote:45de91652f="willem43"]ik heb de nvidia-driver opnieuw geinstalleerd (suse had automatisch gekozen voor 0x0281. Ik heb 'm handmatig gezet op Geforce4 Ti4200) [/quote:45de91652f] Maar had je die nvidia-driver geïnstalleerd volgens de instructies op de nvidia website? En staat er nu in /etc/X11/XF86Config bij Section "Device" bij Driver "nvidia"

    [code:1:45de91652f]
    Section "Device"
    BoardName "GeForce4 Ti 4200"
    BusID "1:0:0"
    Driver "nvidia"
    Identifier "Device[0]"
    VendorName "NVidia"
    EndSection
    [/code:1:45de91652f]

    [quote:45de91652f="willem43"]Toen ging het ff goed, maar al snel bevroor alles weer. Zou het aan crossover kunnen liggen ? [/quote:45de91652f] Nee, ik denk het niet.

    Je zou als test kunnen proberen of XFree86 wel stabiel blijft in Gnome.
  • Oeps - sorry. De linux-partitie zat helemaal bomvol……
    bedankt in ieder tgeval
  • Oeps - sorry. De linux-partitie zat helemaal bomvol……
    bedankt in ieder tgeval

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.