Vraag & Antwoord

OS Linux

Geen geluid meer via cdrom na installatie Mandrake 10

Anoniem
Tux Brothers
3 antwoorden
 • Sinds ik Mandrake Linux 10 heb geinstalleerd krijg ik geen geluid meer via de cdrom-drive. Dit probleem had ik nog niet met de 9.2 installatie.
  Weet er misschien iemand wat ik hier tegen kan doen?
  Welke drivers zijn er eigenlijk zoal verantwoordelijk voor het doorgeven van geluidssignalen via de cdrom?
 • Voor het geluid van je cd-rom heb je geen stuurprogramma's nodig, via een rechstreekse kabelverbinding tussen cd-romspeler en geluidskaart/chip wordt het geluid dan doorgegeven.
  Op oudere systemen, waarbij linux de pc niet uitzet kun je daardoor nog gewoon naar muziek luisteren, terwijl de pc allang is afgesloten.

  Als je wel geluid hebt in mandrake, maar geen geluid van de cd-rom (we gaan er voor het gemak van uit dat de kabelverbinding tussen cd en geluidskaart er nog steeds in zit) dan is er hoogstwaarschijnlijk een mixerinstelling die het cd-geluid dempt.
  Start een mixertoepassing (kmix of amix, oid..) en controleer de geluidinstelling van de cd-speler.
  Kijk ook in de speler zelf of het volume hoog genoeg staat.

  Max
 • Aan de mixerinstellingen lag het niet.
  Ik maakte gebruik van Mandrake 10.0 Community, welke zoals ik later pas begreep een soort uitprobeer-versie is. Ik denk daarom dat een een bug betrof.
  Ik ben uiteindelijk - Het geluidprobleem was niet het enige waar ik tegenaan liep - maar weer terug gegaan naar Mandrake 9.2. Daar heb ik dat probleem niet.
  Wat een heerlijke versie is dat toch trouwens! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.