Vraag & Antwoord

OS Linux

Kernel compileren

Anoniem
adecois
6 antwoorden
 • Ik ben in het hoofdstuk van de 'Sticky FAQ's ' het artikel over 'De Linux kernel' aan 't bestuderen, en bij het deel compileren verwijst Maximiliaan naar een directory 'Linux' in de tak /usr/scr .
  Ik heb Suse 8.2 (gedownload uit het internet op 5 cd's), ik denk zonder de broncodes, en bij mij staat er geen 'Linux' directory in die bewuste tak.
  Ik wil proberen om Suse te updaten met de kernel 2.4.6 en dan te compileren. Is het de bedoeling dat men die directory 'Linux' zelf aanmaakt of kan ik niet compileren omdat ik de broncodes mis ?

  PS: Het probleem van Willem43 met de bevroren desktop heb ik ook tweemaal voorgehad op een stand alone zonder internet verbinding (MB: Abit BP6 CPU: 2 X CEL 530 Video: Matrox G 400 DH), ik weet niet meer tijdens welke handeling. De herstelling gebeurde met de resetknop.
 • volgens mij moeten de kernel-broncodes nog geinstalleerd worden met YAST. Kennelijk worden die niet automatisch geinstalleerd maar moe je dat handmatig doen. De kernelbroncode zal wel op een van de suse cd's staan neem ik aan.
 • Zou je niet beter een rpm van kernel 2.6 installeren? Het compileren van een kernel is niet iets wat je zomaar even doet, en als ik dit zo lees denk ik dat een rpm voor jou verstandiger is.
 • Maar daar heb je niets aan, aangezien de broncode die op de CD staat de broncode is van de kernel die SuSE meelevert en die wil je nu net gaan updaten.
  Wat je kunt doen is de broncode downloaden (als user!) en daarna uitpakken in /usr/src:

  [code:1:5c14693df2]
  cd /home/user/downloads
  wget ftp://ftp.kpn.be/pub/linux/kernel/v2.4/linux-2.4.26.tar.bz2
  su -
  [geef rootpaswoord]
  cd /usr/src
  tar -xjvf /home/user/downloads/linux-2.4.26.tar.bz2
  chown -R root.root linux-2.4.26
  ln -s linux-2.4.26 linux
  cd linux
  [/code:1:5c14693df2]

  Nu ben je in /usr/src/linux en bevat deze directorie de broncode van Linux 2.4.26, succes ermee!
 • Als ik de code goed lees, dan wordt de 'Linux' directory aangemaakt tijdens het uitpakken van het 'tar'bestand ?! Juist!
  Bedankt voor de vingerwijzing.
 • Bijna goed. De directory linux-2.4.26 wordt aangemaakt tijden het uitpakken van de tarbal. Met het commando 'ln -s linux-2.6.26 linux' maak je vervolgens een symlink /usr/src/linux naar /usr/src/linux-2.4.26. Dit is gebruikelijk, omdat softwaremakers zo enkel de directory /usr/src/linux hoeven te controleren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.