Vraag & Antwoord

OS Linux

Nieuwe gebruikers in ProFTPD

Anoniem
BasHamar
6 antwoorden
 • Ik kom er niet helemaal uit hoe je gebruikers moet toevoegen aan ProFTP. Ik heb het geïnstalleerd en als ik anoniem inloggen toesta dan werkt het prima. Nu wil ik echter geen anonieme gebruikers, maar een selecte groep door mij toegewezen gebruikers.

  Deze gebruikers zijn toegevoegd aan het systeem en een wachtwoord is ingesteld. Via SSH inloggen lukt met de gebruikers. Maar ik kan niet vinden hoe ik deze gebruikers ook toegang kan geven tot de FTP-server. Ik gebruik geen Webmin, alles wordt handmatig in proftpd.conf ingevoerd.

  Op internet wel een hoop over virtuele servers gevonden, maar dat is volgens mij niet wat ik zoek. Ook de ProFTPD Mini-HOWTO doorgebladerd maar ik word er geen wijs uit. Wie kan mij op weg helpen? Ik hoef geen kant-en-klare oplossing, alleen iemand die hier en daar de helpende hand biedt en een zetje in de goede richting geeft.

  - Bas
 • Wellicht Webmin er toch ff opzetten, uitproberen voor één gebruiker, kijken wat er is veranderd en de rest handmatig toevoegen? Ik neem aan dat alle rechten OK zijn omdat je er via SSH wel bij kunt, is de gebruikte FTP-client goed geconfigureerd? Let ff op dat hoofd- en kleine letters in een Unix-achtig systeem verschil uit maken! Linux is een ander woord dan linux ;) Maar dat was je natuurlijk ook al opgevallen :P :lol:

  Groet, M.V. Wesstein

  PS: wellicht een idee om de relevante delen van die config-file hier ff neer te zetten? Helpt de echte experts (not me ;)) een stuk verder ;)
 • Ok, ik ben Webmin aan het installeren, maar ik krijg deze foutmelding:[code:1:9248b07663]error: failed dependencies:
  /bin/sh is needed by webmin-1.140-1
  /usr/bin/perl is needed by webmin-1.140-1[/code:1:9248b07663]Perl ben ik nu aan het downloaden, maar wat is "/bin/sh" en waar haal ik het vandaan?

  [b:9248b07663]Edit:[/b:9248b07663] Ik gebruik Slackware 8.0, kan ik dan deze pakkage genaamd sh_utils.tgz gebruiken? Er staat verder nog bij:[quote:9248b07663][b:9248b07663]sh_utils.tgz (slakware/a1/) [/b:9248b07663]

  GNU sh-utils-2.0 This is a package of small shell programming utilities. They are mostly compliant with POSIX.2, where applicable. The programs in this package are: basename chroot date dirname echo env expr false hostid logname nice nohup pathchk pinky printenv printf sleep stty tee test true tty uname who whoami yes [/quote:9248b07663]

  - Bas
 • [quote:cd41094560="BasHamar"]Edit: Ik gebruik Slackware 8.0, kan ik dan deze pakkage genaamd sh_utils.tgz gebruiken? Er staat verder nog bij:[/quote:cd41094560] Die package staat op de Slackware 8.0 CD. Maar wat ik me afvraag waarom je een verouderde versie van Slackware wilt gebruiken voor een ftp-server. Slackware 9.1 lijkt me beter. Had je van al die ProFTPD Mini-HOWTO's deze howto al gelezen?
 • Ik vind zelf ProFTPd niet de meest eenvoudig te gebruiken FTP server.

  Voor het simpele thuis-gebruik heb ik PureFTP en is m.i. veel eenvoudiger in het beheer (eveneens met Webmin).
 • [quote:0f0630bcb3="jolo"]Maar wat ik me afvraag waarom je een verouderde versie van Slackware wilt gebruiken voor een ftp-server.[/quote:0f0630bcb3]Het is een bak die internet in ons studentenhuis deelt. Het stond er al op toen ik hier 2 jaar geleden kwam wonen. Met een beetje geluk ga ik deze zomer (als iedereen op vakantie is om zo overlast te voorkomen) er de nieuwste Slackware opzetten. Het enige wat ik nog moet controleren is of Slackware 9.1 ook met 16MB RAM werkt, want meer zit er niet in. Ik weet van bijv. RedHat en Fedora dat die minstens 32MB nodig hebben.

  Bedankt voor de mini-HOWTO, het heeft weer het één en ander verduidelijkt. :D

  Voorlopig houd ik het trouwens even bij ProFTPD, want opgeven omdat het niet lukt is niet mijn stijl. ;)

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.