Vraag & Antwoord

OS Linux

gedeelde partitie win/lin

Anoniem
gerben
13 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een probleempje, ik wil zowel in linux als windows de zelfde partitie als data partitie gebruiken.
  Dit moet dus een fat32 partitie zijn want anders kan linux hem niet gebruiken.Nou wil ik mijn partitie van 99gb formateren, maar dat doet ie niet omdat de partitie te groot is.
  Weet iemand een oplossing, en hoe groot mar een fat32 partitie zijn?

  Groetjes Emiel
 • Volgens MS zou 2 terabyte moeten kunnen. Alleen je bestandsgrootte is gelimiteerd op 4 gb. Een fat16 partitie is slecht 2 gb groot.
 • "volume size is too big"
  dat is de melding die ik krijg.
  Dus: heeft iemand hier een oplossing voor?
 • [quote:f44bd586cd="Emielcuijk"]Ik heb een probleempje, ik wil zowel in linux als windows de zelfde partitie als data partitie gebruiken. [/quote:f44bd586cd] Bedoel je dat je /home directory op een FAT32 partitie wilt plaatsen? Dat raad ik af. In een Linux /home directory kunnen tekens voorkomen, zoals een dubbele punt, die niet toegestaan zijn op een FAT32 partitie.

  Hoe groot je FAT32 partitie kunt maken hangt waarschijnlijk af waarmee je 'm formatteert. Ik adviseer je een FAT32 partitie niet groter maken dan 32 GB.
 • Ik wil graag een partitie hebben waarnaar ik vanuit alletwee de OSen mijn data kan wegschrijven (Met data bedoel ik mijn mpg's mp3,s word documenten en mijn digi foto's) liefst wil ik redelijk wat van mijn 160gig gebruiken, liefst zo'n 100gig.
  Is er niet een FS die meer als 32 aankan en waar ik vanuit win en lin naar kan schrijven en lezen.
  aangezien mijn data nu al rond de 30gig bedraagt en dit waarschijnlijk niet minder word.
 • er is ook een soort ext2/ext3 driver voor windows.
  http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/ext2ifs.htm
  maar die lijkt nog in zeer vroege staat. :-?
 • [quote:73af9f18cc="Emielcuijk"]Ik wil graag een partitie hebben waarnaar ik vanuit alletwee de OSen mijn data kan wegschrijven (Met data bedoel ik mijn mpg's mp3,s word documenten en mijn digi foto's) liefst wil ik redelijk wat van mijn 160gig gebruiken, liefst zo'n 100gig. Is er niet een FS die meer als 32 aankan en waar ik vanuit win en lin naar kan schrijven en lezen. [/quote:73af9f18cc] Eigenlijk kan FAT32 geformatteerd worden tot 120 GB. Je zou het kunnen proberen met een boot diskette van http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm neem de Windows 98 SE Custom, No Ram drive. Als het daar niet mee lukt probeer het dan met die Windows ME Custom,

  Voor NTFS is 100 GB geen probleem. Alleen kun je niet standaard vanuit Linux naar een NTFS partitie schrijven. Daarvoor is een driver voor nodig. Zie deze link.
 • kan een bootdisk een ata raid 0 zien????
  Is het tegenwoordig veilig vanuit linux een ntfs partitie te beschrijven want kan me herinneren dat jij mij dat had afgeraden Jolo.
 • Waarom maak je niet meerdere fat32 partities aan ?


  /mnt/movies
  /mnt/applications
  /mnt/documents

  iets in die trend.
  ff in je fstab knallen en klaar.

  Vraag anders steve ballmer voor fatsoenlijke ReiserFS en ext3 support onder windows XP
 • [quote:cf248414a7="Emielcuijk"]Ikan een bootdisk een ata raid 0 zien???? [/quote:cf248414a7] Nee. Het zou wel moeten kunnen met PartitionExpert.
  [quote:cf248414a7="Emielcuijk"]Is het tegenwoordig veilig vanuit linux een ntfs partitie te beschrijven [/quote:cf248414a7] Daar durf ik geen garantie op te geven. [quote:cf248414a7="Emielcuijk"]want kan me herinneren dat jij mij dat had afgeraden Jolo[/quote:cf248414a7] Wellicht zou de captive driver eerst kunnen testen op een kleine NTFS partitie van één GB.


  [Edit] Lees ook nog deze discussie. [/Edit]
 • kzal steve maar eens een email sturen
  Ik denk dat ik idd 2 32gig partities ga maken
  nou moet je dat van dat fstab effe precies uitleggen hoe dat moet oke….
 • zoiets als dit?

  [code:1:cecf759a4a]
  /dev/hda1 /mnt/data vfat iocharset=iso8859-1,codepage=850,umask=0 0 0
  [/code:1:cecf759a4a]

  een vfat (fat32) drive hetgeen device /dev/hda1 is, wordt gemount met umask 0 0 0
 • ik heb maar even dit oude bericht opgedoken in plaats van 'n nieuw bericht te plaatsen

  ik zat met dezelfde vraag maar ik kan vanuit linux nog steeds geen bestanden naar de fat32 partitie overzetten, lezen kan wel maar ik kan er dus niets naar toe verplaatsen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.