Vraag & Antwoord

OS Linux

xmms

Anoniem
philipg
16 antwoorden
 • goeiedag :o nu kan ik ut spelen sta ik voor het volgende probleem :(
  ik heb een hele collectie mp3 tjes op mijn windows partitie staan, dus wilde ik een programma om alles af te spelen (winamp vervanger). een vriend van mij raadde xmms aan dus ik ben naar xmms.org gegaan en heb deze versie gedownload:
  XMMS 1.2.10 (tar.gz): (http). eenmaal uitgepakt stond in de readme dat ik eerst de ./configure moest doen en dat is waar het fout gaat. ik krijg deze melding:

  [root@localhost xmms-1.2.10]# ./configure
  checking build system type… i686-pc-linux-gnu
  checking host system type… i686-pc-linux-gnu
  checking for a BSD-compatible install… /usr/bin/install -c
  checking whether build environment is sane… yes
  checking for gawk… gawk
  checking whether make sets $(MAKE)… yes
  checking for prefix by checking for xmms… no
  checking for gcc… no
  checking for cc… no
  checking for cc… no
  checking for cl… no
  configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
  See `config.log' for more details.
  [root@localhost xmms-1.2.10]#

  mń vriend zei dat ik de path aan moest passen:
  [root@localhost xmms-1.2.10]# PATH=$PATH:/usr/local/bin:/usr/local/sbin


  maar ik krijg dezelfde foutmelding.
  ik heb mandrake 10 weet iemand hier een oplossing voor???
 • Misschien help het als je een compiler installeert.

  Maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er niet een binair package van xmms is voor mandrake? Verbaasd me zelfs dat het al niet geinstalleerd staat.
 • Mandrake kent het programma 'urpmi' voor het installeren van sofware. Wat je nu probeert te doen is het compileren van het programma vanuit de sources en daar heb je een aantal pakketen, waaronder gcc, voor nodig die klaar blijkelijk niet geinstalleerd zijn. Je kunt deze installeren door de development sectie te installeren of je kunt zoals Bilbo oppert vanaf de cd of via urpmi gewoon een al voorgecompileerde XMMS installeren, dat is wel zo makkelijk.
 • Hoi,

  Als je winamp op je windows partitie geinstalleerd hebt staan, kan je winamp ook gewoon draaien via wine. Installeren van winamp via wine op een fake windows partitie gaat overigens ook. Voordeel van deze aanpak is dat ook de mp3pro plugin bruikbaar is.

  Groet,

  Philip
 • dat is op zich een goede oplossing alleen het vervelende is dat wine bij mij ook niet werkt.
  hij komt niet verder als bezig met starten wine en verder gebeurt er niets
 • wine is dan ook niet zo eenvoudig om in te stellen.

  Hoe heb je wine ingesteld, en hoe start je een Windows-toepassing op in wine?


  Verder adviseer ik om media-bestanden in Ogg Vorbis formaat te gebruiken.
  Betere kwaliteit, geen patent-problemen, open standaard.


  Max
 • [waldo@localhost Winamp]$ wine winamp.exe
  Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
  err:module:import_dll Library PX.dll (which is needed by L"D:\\Program Files\\Wi namp\\PXSDKPLS.dll") not found


  err:commctrl:SetWindowSubclass Application has subclassed with our procedure, then manually, then with us again. The current implementation can't handle this.
  fixme:msvcrt:_XcptFilter (-1073741819,0x406b4e7c)semi-stub
  wine: Unhandled exception (thread 0014), starting debugger…
  fixme:msvcrt:_XcptFilter (-1073741819,0x406b2030)semi-stub
 • XMMS zit standaard in Mandrake.
  Gewoon even toevoegen (ik meen dat het staat in een submenu "software installeren) zonder iets te hoeven compileren. Het staat zover ik weet onder het kopje Multimedia, maar je kunt ook op bestandsnaam zoeken.
  Edit: volgens mij wordt XMMS standaard geinstalleerd bij de installatie. Kan me niet herinneren dat ik achteraf XMMS heb hoeven te installeren.
 • Hoi,

  Er zijn ook commerciele versies van wine die zich makkelijker laten installeren. Kijk maar eens op http://www.winehq.org. Van CrossOver is er een gratis probeerversie te downloaden.

  Wat betreft de wine foutmeldingen die je krijgt. Die zijn waarschijnlijk het gevolg van het niet draaien van een aantal scripts en/of winesetup (wish). Probeer dat eerst eens.

  O ja, Max: Ogg-Vorbis is niet altijd een optie. Ik ben het met je eens dat het meer voordelen heeft dan nadelen, maar mp3 is nou eenmaal de standaard. Je kunt er gewoon niet omheen, vooral als je een gigantische verzameling mp3 hebt. Die kan je niet zonder kwaliteitsverlies omzetten naar Ogg-Vorbis helaas…

  Succes,

  Philip
 • Ik zie niet in waarom je winamp met cpu-rovende emulatie zou willen draaien als je XMMS hebt. MP3-pro is enkel goed voor lage bitrates, voor zover ik weet. Overigens dacht ik dat winamp 5.x niet werkt onder wine.
 • [quote:dfc10ba088="philipg"]O ja, Max: Ogg-Vorbis is niet altijd een optie. Ik ben het met je eens dat het meer voordelen heeft dan nadelen, maar mp3 is nou eenmaal de standaard. Je kunt er gewoon niet omheen, vooral als je een gigantische verzameling mp3 hebt. Die kan je niet zonder kwaliteitsverlies omzetten naar Ogg-Vorbis helaas…[/quote:dfc10ba088]

  Ik zet mp3 bestanden wel eens om naar ogg-vorbis om ze te kunnen afspelen op een PDA en ik hoor het verschil niet (van 128 kbit mp3 naar 80 kilobit OGG). Als je een lekker hoge bitrate gebruikt zal het omzetten van MP3 naar OGG sowieso niet echt een probleem zijn lijkt me.
 • [quote:6d2fce51e8="philipg"]
  O ja, Max: Ogg-Vorbis is niet altijd een optie. Ik ben het met je eens dat het meer voordelen heeft dan nadelen, maar mp3 is nou eenmaal de standaard. Je kunt er gewoon niet omheen, vooral als je een gigantische verzameling mp3 hebt. Die kan je niet zonder kwaliteitsverlies omzetten naar Ogg-Vorbis helaas…
  [/quote:6d2fce51e8]
  Nadeel van ogg is idd dat muziekbestanden die worden aangeboden vaak in mp3-formaat zijn, en dat veel spelers alleen mp3 aankunnen.
  Alhoewel je ook steeds meer mp3-spelers ziet die ook met ogg om kunnen gaan.

  Bestaande mp3-collecties kunnen volgens mij probleemloos worden afgespeeld met xmms of andere spelers.
  Bij het uitbreiden van de collectie zou ik persoonlijk altijd ogg kiezen, tenzij je een mp3-spelertje hebt.
  Aanbieders van mp3-bestanden doen dat volgens mij alleen in een gangbaar formaat, ik heb bijv. bij Prince geen problemen met het afspelen van de door deze artiest aangeboden mp3-bestanden.

  Voor wie een enorme voorraad muziekbestanden heeft, JuK en amaroK zijn twee mooie programma's waarmee je op eenvoudige wijze je muziek kunt beheren.
  Beide zijn (sinds kort) in het Nederlands verkrijgbaar.

  Rinse
 • [quote:f5d4c38af3="Bamboe"]Overigens dacht ik dat winamp 5.x niet werkt onder wine.[/quote:f5d4c38af3] dat zou best eens een verklaring kunnen zijn. het vreemde is dat iedereen zegt dat xmms standaard bij mandrake 10 zit maar waarom heb ik het niet dan ik kan me niet herinneren dat uitgezet te hebben tijdens de installatie
 • sorry over de wine
  hij werkt namelijk wel Bamboe heeft helemaal gelijk alleen winamp werkte niet maar toen ik ra 2 draaide werkte hij wel. alleen zonder geluid maarja je kan niet alles hebben.
 • [quote:f6e7748a77="misterw"]XMMS 1.2.10 (tar.gz): (http). eenmaal uitgepakt stond in de readme dat ik eerst de ./configure moest doen en dat is waar het fout gaat. ik krijg deze melding: [/quote:f6e7748a77]
  [quote:f6e7748a77="misterw"]het vreemde is dat iedereen zegt dat xmms standaard bij mandrake 10 zit
  [/quote:f6e7748a77] De topic begint wel wat verwarrend te worden. Wil je nu XMMS 1.2.10 (tar.gz) compileren/installeren, De xmms die standaard bij Mandrake 10 zit of winamp via wine? Xmms zit inderdaad bij Mandrake 10, maar dan xmms versie 1.2.9-3mdk. Typ in een Konsole maar eens [code:1:f6e7748a77] rpm -qa | grep xmms [/code:1:f6e7748a77][Enter]
 • ik wilde eerst XMMS 1.2.10 (tar.gz) compileren/installeren maar dat lukt niet.
  daarna werd het advies gegeven om winamp onder wine te draaien maar winamp 5x kon niet onder wine dus nu ga ik de xmms van de installatie cd af installeren :D thnx! aan iedereen voor de adviezen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.