Vraag & Antwoord

OS Linux

[FC1] door inbellen bash openen op een andere PC?

Anoniem
PeBo
2 antwoorden
  • Het is wellicht een beetje "ouderwets" maar ik probeer inbellen mogelijk te maken op mijn PC. Door mgetty te installeren en /etc/inittab aan te passen is het me inmiddels gelukt om mgetty naar het modem van die PC te laten luisteren. Als het goed is, wordt door mgetty na het inbellen /bin/login aangeroepen en vervolgens (na een succesvolle login) een shell (bash) geopend voor de inbellende PC.

    Maar hoe gaat het inbellen nu? Welk(e) programma's) en instellingen moet je gebruiken op de inbellende PC om daadwerkelijk te kunnen inloggen en in de shell te komen?
  • [quote:7d4e836c99="PeBo"]Het is wellicht een beetje "ouderwets" maar ik probeer inbellen mogelijk te maken op mijn PC. Door mgetty te installeren en /etc/inittab aan te passen is het me inmiddels gelukt om mgetty naar het modem van die PC te laten luisteren. Als het goed is, wordt door mgetty na het inbellen /bin/login aangeroepen en vervolgens (na een succesvolle login) een shell (bash) geopend voor de inbellende PC.

    Maar hoe gaat het inbellen nu? Welk(e) programma's) en instellingen moet je gebruiken op de inbellende PC om daadwerkelijk te kunnen inloggen en in de shell te komen?[/quote:7d4e836c99]

    miniterm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.