Vraag & Antwoord

OS Linux

Digitale TV kaart

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Jolo, het ging in eerste instantie inderdaad om een digitale tv kaart. Daarmee wil ik programma's in dvd kwaliteit opnemen, dus als videorecorder gebruiken en ook mijn analoge video8 camcorder en gewone videoband opnamen digitaliseren.

  De info die je hierboven gaf over een satteliet kaart is echter ook interessant voor mij want die wil ik ook eentje gaan aanschaffen.
 • Ik draai Suse 9.1 en wil vragen of er iemand is die ervaring heeft met een digitale tv kaart onder Linux. Ik wil er een kopen.
 • een pci tvkaart? waarmee je tv kunt kijken op je desktop? de meeste zijn gebouwd rondom de bt848 of bt949 (of zoiets) chip en werken wel. alleen de wat duurdere merkkaarten worden direct herkend. voor de andere zul je wat moeten rommelen met module opties.
 • En als het speciaal is om van mijn camcorder naar de pc over te nemen op hoge resolutie….
 • Ik heb een Pinnacle PCTV Pro en die werkt prima onder GNU/Linux.
 • Bedankt vrienden, ik ga het er maar eens op wagen met de Pinnacle. Zondag even naar de computerbeurs in de rijnhal.
 • @henk46, je vroeg in je opening post of er iemand is die ervaring heeft met een digitale tv kaart onder Linux. De tv kaart die Marcel noemt is een gewone tv kaart. die bijvoorbeeld op de kabel wordt aangesloten. Dus wil je nu een gewone tv kaart kopen of een een digitale tv kaart die zenders kan ontvangen via een digitale schotel antenne? Maar zelfs dan is Pinnacle een goede keus. Ik heb zelf namelijk een Pinnacle PCTV Sat, en uiteraard een digitale schotel antenne.
 • [quote:738707d43b="henk46"]De info die je hierboven gaf over een satteliet kaart is echter ook interessant voor mij want die wil ik ook eentje gaan aanschaffen.[/quote:738707d43b] Ik heb mijn digitale tv kaart inmiddels al drie jaar geleden gekocht. Nu zit er in SuSE 9.1 een programma voor een digitale tv-kaart, namelijk xawtv4. Ik heb echter nog wel een klein probleempje op te lossen. Als ik xawtv start verschijnt de foutmelding
  [code:1:738707d43b]
  xawtv4
  This is xawtv 4.0-pre, running on Linux/i686 (2.6.4-52-default)
  ==> probing devices …
  device configuration "BT878 video (Pinnacle PCTV Sat)":
  video = /dev/video0
  vbi = /dev/vbi0
  dvb = [unset]
  sndrec = [unset, using default]
  sndplay = [unset, using default]
  <== probing done.
  Error: Shell widget xawtv4 has zero width and/or height
  [/code:1:738707d43b] Met google is er (nog) niets te vinden over die foutmelding. Zoek woorden xawtv width geven wel zoek resultaat. Maar de zoek woorden xawtv4 width geven geen zoek resultaat.
 • Heb je het nu over de kaart voor satteliet of voor de kabel tv?
 • [quote:602c22d8c7="henk46"]Heb je het nu over de kaart voor satteliet of voor de kabel tv?[/quote:602c22d8c7] Over die kaart voor satteliet. Dat staat toch in die output die ik gaf [b:602c22d8c7] device configuration "BT878 video (Pinnacle PCTV Sat)": [/b:602c22d8c7] xawtv4 heeft in de ~/ directory een directory [b:602c22d8c7] .tv [/b:602c22d8c7] daarin staan de bestanden devices.linux en options. In dat bestand options stond
  [code:1:602c22d8c7]
  [global]
  fs-height = 0
  fs-width = 0
  osd = true
  keypad-ntsc = false
  keypad-partial = true
  jpeg-quality = 75
  [/code:1:602c22d8c7] Ik meen me te herinneren dat gisteren alleen dat bestand devices.linux er stond. Ik weet dus nog niet wat voor een getallen er bij die fs-height en fs-width zouden moeten staan. Ik heb al wat getallen geprobeerd zonder resultaat. Ik vond nu wel iets met google De pagina in de google link is echter niet te bereiken wegens een timeout.
 • Jolo, het mooie van google is ook dat, zelfs al krijg je een timeout op de link, je de "in cache" knop hebt in google. Daarmee kun je de pagina toch bekijken vanuit de google cache. Maar op die pagina staat weinig interessants voor je…

  De fs-width en fs-height zijn voor de FullsScreen mode (fs), zie http://siag.nu/pub/siag/archive/msg00242.html voor een mogelijke oplossing voor je "shell widget" fout
 • [quote:f878625b7c="Tekkie"]De fs-width en fs-height zijn voor de FullsScreen mode (fs), zie http://siag.nu/pub/siag/archive/msg00242.html voor een mogelijke oplossing voor je "shell widget" fout[/quote:f878625b7c] Ik heb 't gecontroleerd. Maar in de directory /usr/X11R6/lib/X11/app-defaults/
  zie ik geen bestand die bij xawtv4 zou kunnen horen. De bestanden die wel bij xawtv4 horen staan op de site van SuSE vermeld http://www.suse.de/de/private/products/suse_linux/prof/packages_professional/xawtv4.html

  Ik heb trouwens ook al geprobeerd de nieuwste versie van xawtv4 (xawtv-20040513-091716.tar.gz) te compileren en installeren, maar na het uitpakken met tar -xzvf blijkt het bestand configure te ontbreken.
 • Misschien in ~/.Xresources of ~/.Xdefaults

  Er zit wel een autogen.sh in de tarball van xawtv4, die genereert wellicht de ./configure file.
 • [quote:7756276402="Tekkie"]Er zit wel een autogen.sh in de tarball van xawtv4, die genereert wellicht de ./configure file.[/quote:7756276402] Inderdaad, je hebt gelijk. bedankt voor deze tip. Ik had de readme wel gelezen. Maar autogen.sh werd daarin niet genoemd. Alleen de gebruikelijke [b:7756276402] ./configure [/b:7756276402] enz. Eerst klaagde configure wegens het ontbreken van zvbi. Deze heb ik gedownload geconfigureerd en geïnstalleerd. xawtx4 configure gaf geen foutmeldingen meer. Echter in de compile time options summary, staan nog wel een aantal dingen op no. waaronder mpeg2. Dit zoek ik later op de dag nog wel verder uit.
 • ehhh… hoe kan je van een autogen.sh een ./configure maken? Dit is weer iets nieuws voor mij.
 • in grote lijnen; ./configure is een compleet shell script dat gegenereerd word door GNU autoconf aan de hand van enkele template gegevens die ingevoerd worden door de developer. ./configure maakt weer met behulp van templates , de gegevens van ./configure en GNU automake het Makefile voor het project. Waarna je met GNU make en het Makefile het project kunt bouwen. ./autogen.sh genereert het ./configure bestand voor je. Meestal word dit al gedaan voordat de release op internet komt, maar uit CVS kun je wel eens zoiets verwachten.

  of zoiets :P ben ook geen ontwikkelaar..
 • Kijk nu heb ik de nieuwe TV kaart (Pinnacle pctv pro) ingebouwd maar nu zit ik weer met een probleem. Dat probleem had ik overigens ook al met mijn oude Hauppauge en wel sinds in Suse 9.1 heb geinstalleerd. Het kreng kan geen enkele zender vinden en nu kan ik er dus niks mee doen. :cry:
 • [quote:1c0efaa04e="henk46"]Kijk nu heb ik de nieuwe TV kaart (Pinnacle pctv pro) ingebouwd maar nu zit ik weer met een probleem. Het kreng kan geen enkele zender vinden [/quote:1c0efaa04e] Controleer eerst of die nieuwe TV kaart goed is geïnstalleerd in Yast2 > Hardware > TV kaart. Als dat in orde is start bijvoorbeeld xawtv. Controleer dan de output van
  [code:1:1c0efaa04e]
  /sbin/lsmod
  [/code:1:1c0efaa04e][Enter]
  Controleer ook nog de output van
  [code:1:1c0efaa04e]
  dmesg | grep bttv
  [/code:1:1c0efaa04e]{enter]
 • Je kunt (moet) vaak ook nog een type tv kaart en tuner opgeven.

  Kijk hiervoor in /usr/src/linux/Documentation/bttv/CARDLIST (of video4linux/CARDLIST.* in 2.6 kernels)

  pas de module opties aan in /etc/modules.conf
 • Jongens, sorry maar het is me allemaal te ingewikkeld geworden. Ik ga de kaart weer uitbouwen. Bedankt voor de hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.