Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Suse 9.1 Pro: $DISPLAY not set

wstolk
7 antwoorden
  • Heb gister Suse 9.1 Pro geinstalleerd. Ben nogal nieuw met Linux maar jah, ik denk dus, ik installeer ff de nieuwe drivers voor mijn Radeon 9700.
    Weet dus niet meer wat ik toen gedaan heb, maar heb daarna niet opnieuw opgestart. Dus wou vanmorgen Suse booten, kreeg ik opeens de console te zien ipv KDE. Dus ik probeer KDE te starten, krijg ik messages van $DISPLAY not set en daardoor dus X Server not running wat dus weer gevolgd wordt door het niet werken van KDE… :-? Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik weer de oude drivers oid terugkrijg? Heb echt overal al gezocht, maar kan nergens vinden hoer ik het moet oplossen :cry:

    Bij voorbaat dank :roll:
  • De oude drivers kun je met YaST installeren.
    Verder lijkt het me een probleem met je X Window configuratie, probeer die eens in te stellen door sax2 te starten (evt vanuit yast)
  • Je hebt nog niet zoveel data opgeslagen op je nieuwe systeem, dus ik denk dat een herinstallatie het meest eenvoudig en wss ook het snelst is. Wil je dat toch niet, start dan van de Suse CD op met de 'linux rescue' optie. Je kunt dan iig grafisch werken :)

    Groet, M.V. Wesstein
  • Mjah zal hem wel even reinstallen dan :cry: Hoop alleen dat die bootloader wel blijft staan, anders is mijn XP partitie weer naar de knoppen en kan ik daar weer niet van booten :roll:
  • Tijdens de (her)installatie kun je aangeven dat het MBR/de bootloader met rust gelaten moet worden. Controleer alle stappen v/d installatie zorgvuldig, dan kun je um niet missen :D Advies: als je toch aan het controleren bent, pen dan ff allerlei instellingen op een papiertje. Makkelijk terug te vinden ;)

    Groet, M.V. Wesstein
  • Hmmm ja, nou ik ben dus nu opnieuw aan het installeren. Ik hoop dat het werkt. Heb bij BOOT gekozen voor 'geen bootloader installeren' Dus hopelijk gaat dat verder goed :lol: Bedankt voor de hulp beide :wink:
  • Nou, het werkt, ik type dit vanuit SuSE :lol: Moest wel de bootloader opnieuw installeren trouwens… Bedankt voor jullie hulp :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.