Vraag & Antwoord

OS Linux

Fedora Core-2 komt eraan [tussenstand na installatie]

Anoniem
None
57 antwoorden
 • Voor degenen die het nog niet weten.

  Fedora Core-2 wordt aankomende dinsdag vrijgegegven. Het doel van de fedora-onderhouders is om 2 tot 3x per jaar met een vernieuwde core te komen.

  Core-2 bevat oa kernel 2.6, KDE3.2 en uiteraard allerlei vernieuwingen ed.

  ik kijk ernaar uit in elk geval.
 • Yep, dan ben je mooi betatester voor RedHat die vervolgens het geteste werk voor $$$ kan verkopen. Serieus, SELinux e.d. zouden echt nog langer getest moeten worden… (Of helemaal niet gebruikt moeten worden, veel te complex systeem voor security)
 • Beetje zure reactie…
 • ik ben blij met Fedora. Of Red Hat er nu $$$ aan verdiend boeit me niet
 • Groot gelijk, als iedereen zich druk zou maken aan wat RH met de vertalingen van KDE/Gnome verdient, dan zou er geen NL-versie beschikbaar zijn.

  Max
 • :lol:
  ik ben er net achter dat de repositories al voorbereid zijn op Core-2
  questie van een 1 in een 2 veranderen in je yum.conf / sources.list , zoiets als bv:[code:1:5239a946e6]http://sunsite.informatik.rwth-aachen.de/ftp/pub/Linux/fedora/1/i386[/code:1:5239a946e6]

  wordt dan[code:1:5239a946e6]http://sunsite.informatik.rwth-aachen.de/ftp/pub/Linux/fedora/2/i386[/code:1:5239a946e6]

  welterusten :wink:
 • Ik zie Fedora op de plaats van RH juist als een meerwaarde voor het distrolandschap van GNU/Linux. Met Fedora is er weer een door een community onderhouden niet-commerciele distributie bij, die bovendien vaak lekker bleeding edge is. Kortom: reuze fijn voor mensen die lekker thuis willen knutselen aan een PC'tje. Dat RH vervolgens de opmerkingen, patches etc die binnen komen verwerkt in hun producten is toch prima? Netscape/Mozilla en StarOffice/OpenOffice werk(t)en net zo en de OSS community is daar alleen maar sterker op geworden.
 • Fedora heeft pas meerwaarde als communitydistro als het een op zichzelf staande "foundation" wordt. Nu is het niet meer dan een testvijver voor Red Hat.
 • fedora core 2 is te downloaden vanaf hier:
  FEDORA-CORE-2

  ik ben met iso-1 bezig. Vanwege de drukte op de site zal cd -2/3 en 4 niet lukken. Die zal ik morgen binnen halen……hopelijk 8) 8)
 • [quote:0431262b9a="nefertitis"]ik ben met iso-1 bezig. Vanwege de drukte op de site zal cd -2/3 en 4 niet lukken.[/quote:0431262b9a] Ik neem aan dat je bedoelt dat je 'm aan het downloaden bent vanaf een snelle mirror. En de FC2 DVD. Of heb je nog geen DVD brander?
 • ik ben aan het downloaden vanaf de site die ik vermelde:
  dit is volgens mij de hoofd-site, dus geen mirror.

  nee, ik heb geen DVD-brander / speler, dus ik download de cd-iso's 1 tot 4.
 • Ik ben 'm nu ook aan het downloaden (van een nederlandse mirror, dus mijn volledige bandbreedte wordt benut :D ). Ik ben erg benieuwd naar gnome 2.6. Zowel Redhat 9 als Fedora core 1 voldeden mij uitstekend, vooral apt + synaptic voor rpm is een lust. Ik begijp eigenlijk niet zo goed waar die bedenkingen over redhat/fedora vandaan komen.
 • Heb eveneens zitten wachten op FC 2 (en ik wacht lekker totdat iedereen um binnen heeft, dan gaat mijn download een stuk sneller ;)) maar ik zag wat vreemds: de FC2 DVD iso is maar 74MB groot. Nu looptie wel gewoon door (reeds tegen de 300MB binnen vlgs de downloadmanager in Mozilla) maar ik vertrouw het niet helemaal. Klopt dit, hebben jullie dit gedrag ook?

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:bf28abae21="M.V. Wesstein"]maar ik zag wat vreemds: de FC2 DVD iso is maar 74MB groot. [/quote:bf28abae21] Waar zag je dat? Bij mij wordt er in Mozilla helemaal geen grootte weergegeven bij die FC2 DVD iso. Voor het downloaden van grote downloads geef ik de voorkeur aan Konqueror. Die is stabieler. Bij Mozilla heb ik al eens gehad dat een grote download bijna voltooid was, de browser crashde. De grootte van de FC2 DVD iso is volgens de info in Konqueror, die de iso's als iconen toont 4.1 GB.
 • Mozilla 1.5 (1.6 kan ook, ben ut ff kwijt) voor Windows (ben al tijdje alle Linux-partities kwijt, verkeerd geformateerd :(). Bij 'Tools' de 'Downloadmanager' aanklikken en voila! Zit inmiddels op een ruime 850MB maar de teller loopt wel errug snel op (@200kB/s ADSL). Download van een NL mirror ( ftp://ftp.nluug.nl/pub/os/Linux/distr/fedora/2/i386/iso/ )
 • [quote:f50cdecca7="M.V. Wesstein"] Bij 'Tools' de 'Downloadmanager' aanklikken en voila![/quote:f50cdecca7] Die Mozilla's Downloadmanager ken ik well. Die start automatisch bij elke download. [quote:f50cdecca7="M.V. Wesstein"] Zit inmiddels op een ruime 850MB maar de teller loopt wel errug snel op[/quote:f50cdecca7] En je bent aan het downloaden in Windows? Toch wel op een NTFS partitie. Want een bestand op een FAT32 partitie mag niet groter zijn dan 4 GB.
 • Win 98SE, dus ik denk dat ik um maar beter kan afbreken :-\

  Hmmmm, is op zich geen ramp. Binnenkort alsnog een Linux-distri op de schijf zetten en daarmee downloaden. Win 98SE is echt de laatste Win-variant die er bij mij inkomt, NTFS met alle bijkomende rommel (DRM, 'Trustworthy Computing' en al die bagger) komt er bij mij niet in….

  Groet, M.V. Wesstein
 • Bij mij werden ook de verkeerde groottes aangegeven van de iso-bestanden. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het geeft niet want ze zijn allemaal binnen (niet de DVD, maar CD-images) en de md5sum klopte. Alleen de voortgangsindicatie klopt natuurlijk niet.

  @ Wesstein en jolo: waarom downloaden jullie via HTTP niet via FTP, daarmee heb je tenminste de mogelijkheid om een afgebroken download te hervatten. Ik gebruik hiervoor gFTP. En dat is geen overbodige luxe bij een DVD image vind ik.
 • [quote:cc60f8cc96="7_feet_up"]waarom downloaden jullie via HTTP niet via FTP, daarmee heb je tenminste de mogelijkheid om een afgebroken download te hervatten. Ik gebruik hiervoor gFTP.[/quote:cc60f8cc96] Ik ben toch ook aan het downloaden vanaf ftp. Namelijk die van quicknet.nl. Ik ben de FC2 DVD aan het downloaden. Ik startte de download met Konqueror. Maar omdat Kget is geïntegreerd met Konqueror nam deze het downloaden over. Kget kan ook hervatten. De helft is nu ongeveer gedownload. Bij mij klopt die indicatie ook niet. Die geeft al uren aan dat ik op 99 % zit.
 • [quote:29aa27926b="7_feet_up"]Ik begijp eigenlijk niet zo goed waar die bedenkingen over redhat/fedora vandaan komen.[/quote:29aa27926b]

  ik ook niet

  ben nu vanaf een snelle miirror aan het downloaden. disk 1 + 2 voltooien binnen 30 minuten
  daarna disk 3 + 4 starten en morgen ochtend / middag branden en upgraden.
  8)

  ben erg benieuwd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.