Vraag & Antwoord

OS Linux

Xandros 2.0

Anoniem
ancum
7 antwoorden
 • Na een lange tijd niets met Linux te hebben gedaan heb ik mijn blik nu maar eens geworpen op Xandros 2.0……

  Wauw, als dit bedrijf echt zo door gaat denk ik dat dit wel eens een echte bedreiging kan worden voor Windhoos. Dit is een nog vriendelijker distributie dan Suse en het Microsoft office pakket kan geïntegreerd worden door de standaard Crossover pakket wat meegeleverd wordt.

  Ben heel benieuwd hoe lang ik blijf werken met deze OS. Vraag me trouwens af of er meer gebruikers zijn op dit forum.
 • Misschien is het verstandig te stoppen met creatieve spelling. Wbt: Xandros, het is echt een Windows-kopie, en dat was ook het doel van de makers. Voor mensen die een Windows vervanging zoeken zal het waarschijnlijk wel goed bruikbaar zijn.

  Persoonlijk heb ik voor GNU/Linux en BSD gekozen omdat het free as in speech is, daarom heb ik zelf niet zo'n behoefte aan gesloten commercieele distro's. Maar prioriteiten van mensen verschillen ;).
 • Tja, ik denk dat dit de enige methode is om Linux massaal aan de man te brengen. Ik heb altijd veel problemen gehad om Linux "lekker" aan het werk te krijgen. Veel tijd om her en der informatie te lezen heb ik gewoon niet (zware avondstudie). Toch heb ik altijd naar een alternatief gezocht voor Windows. Windows heb ik altijd als een zwaar systeem ervaren met onvoldoende oog voor veiligheid. Zeker met de laatste virus aanvallen begin ik nu toch een beetje op te passen.

  Andere "specialisten" ;-) zoals jij hebben meer behoefte aan een distributie die meer open is en meer naar hun hand zijn te zetten. Helaas heb ik daar de tijd niet voor en eigelijk ook geen zin.

  Voordeel van Xandros is dat crossover erin "gebakken" zit. Helaas kan ik nog niet om het Office pakket van Microsoft heen ivm de vele documenten die ik van derden krijg.
 • [quote:b9ab128e77="ancum"]Andere "specialisten" ;-) zoals jij hebben meer behoefte aan een distributie die meer open is en meer naar hun hand zijn te zetten. Helaas heb ik daar de tijd niet voor en eigelijk ook geen zin.
  [/quote:b9ab128e77]

  Dat kan ik me heel goed voorstellen. Zelf heb ik geen Windows versie na 3.1 echt meer gedraait, dus ik ken niet anders (kudos to Pat).
 • [quote:91a319648f="ancum"]Tja, ik denk dat dit de enige methode is om Linux massaal aan de man te brengen.[/quote:91a319648f]
  De vraag is natuurlijk of dit nu een prioriteit moet zijn. Ik hecht er meer waarde aan dat software open source is dan dat het door veel mensen gebruikt wordt. Op het moment dat bedrijven als Xandros de markt zouden gaan domineren zijn we nog geen stap verder, aangezien zij hun toegevoegde software allemaal gesloten houden.
 • Nou, Xandros markt domineren…… is weer een andere uiterste. Ik denk dat het om wille van de kwaliteit het geen kwaad zou kunnen als er een sterke tegenspeler komt voor al dat Windhoos geweld.

  Uiteraard hoeft Xandros voor mij ook geen marktleider te worden. Waar het mij om gaat is dat Xandros Linux aantrekkelijker maakt voor een wat breder publiek. Persoonlijk vind ik veel distributies nog aardig ingewikkeld om ze goed aan het draaien te krijgen. (Zelfs een SuSE 9.1 die ik vandaag heb aangeschaft)
 • blijkbaar als je deze reviews beziet heeft Xandros 2.0 zijn pluspunten –>

  http://www.desktopos.com/reviews.php

  :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.