Vraag & Antwoord

OS Linux

Dual-boot?

Anoniem
peet@mandrake
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil de komende paar dagen/weken een dual-boot systeem maken. Naast Windows XP wil ik Mandrake hebben. Maar ik weet helemaal niet hoe het moet! Wat ik mis is een goede handleiding voor beginners (lees dummies). Ik heb een paar handleidingen gezien maar die smijten meteen met moelijke termen en namen waardoor ik niet weet waarover ze het hebben!

  Heeft iemand een URL van een site die stap voor stap in baby taal uitlegt hoe ik een dual-boot maak en Madrake installeer?
 • [quote:f1ab03abef="DeNasio"]Ik wil de komende paar dagen/weken een dual-boot systeem maken. Naast Windows XP wil ik Mandrake hebben. Maar ik weet helemaal niet hoe het moet! Wat ik mis is een goede handleiding voor beginners (lees dummies). [/quote:f1ab03abef] Een handleiding voor beginners heb ik ook niet kunnen vinden. Maar het belangrijkste voordat je begint met het installeren van Mandrake Linux is, dat je een recente back-up hebt van al je onmisbare documenten, downloads enz. En met een back-up bedoel ik op een extern back-up medium, dus niet op een interne harddisk. Daarna kun je deze discussie lezen http://forum.pcmweb.nl/messages/5/1777.html?1075849973
 • zie voor installatie:
  http://www.mandrakelinux.com/en/demos/Demo/Mandrake9.0/Install/
  en
  http://www.mandrakelinux.com/en/demos/Demo/Mandrake9.0/Install/Reco/index.php3

  zie voor bootloader:
  http://doc.mandrakelinux.com/MandrakeLinux/92/en/Starter.html/drakx-misc-params.html#drakxid-setupBootloader\

  alles is in proncipe te vinden in:

  http://www.mandrakelinux.com/en/fdoc.php3

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.