Vraag & Antwoord

OS Linux

ASUS K8VDeluxe GLAN/SATA/RAID/1394 S754

Anoniem
None
4 antwoorden
  • hallo vraagje dit nieuwe moederbord van assus amd 64 bit .weet iemand of red hat linux 9.0 dit moederbord of processor ondrsteund. meschien voor de echte linux gebruiker een domme vraag maar ik zou het graag willen weeten voor ik wat verkeerds koop .alvast bedankt
  • [quote:bb815e3229="fietsie"]ASUS K8VDeluxe hallo vraagje dit nieuwe moederbord van assus amd 64 bit .weet iemand of red hat linux 9.0 dit moederbord of processor ondrsteund.[/quote:bb815e3229] De processor ieder geval wel. Tenminste als je de amd64 versie hebt. Een review van ASUS K8VDeluxe http://www.pricegrabber.com/rating_getprodrev.php/product_id=1229151/id_type=M/ Maar een honderd procent garantie dat alle hardware op dat ASUS K8VDeluxe moederbord door Red Hat 9.0 wordt ondersteund, kan ik je niet geven. Ik overweeg zelf ook een amd64 pc aan te schaffen.
  • ik heb hier en daar gevraagt .ook bij winkels of het een goede keus zou zijn . maar het wordt nog afgeraaden omdat er nog te weinig software is dat op 64 bit draait .ze zeggen dat het pas begint te loopen over een jaar of zo .dan zijn deze moederborden en prossesor alweer een stuk goedkoper .maar goed me vraag was over linux. maar als je het over het geheel ziet dan is het nog niet de moeite om er aan te beginnen denk ik .
  • Het mooie van de Athlon 64 is juist dat hij x86-64 gebruikt wat min of meer een extensie op de oude x86 architectuur is in plaats van een geheel andere architectuur. Hierdoor is de A64 backwards compatible met x86 procs en zal dus ook alle oude software gewoon op de processor draaien.
    Er is hier vaak verwarring over, omdat 64-bits procs als de Itanium wel een andere architectuur gebruiken (bij Itanium is dat IA64) die niet backwards compatible is en waar je dus ook andere software voor nodig hebt of de oude software in de superlangzame compatible mode moet draaien.
    Een Athlon 64 is dus een prima keuze, zeker in combinatie met GNU/Linux. Dit komt omdat de meeste software voor het GNU/Linux platform open source is en je dus zelf de source kunt downloaden en deze optimaliseren voor je processor. Of er een x86-64 versie van Red Hat is weet ik niet, maar Mandrake en SuSE hebben in ieder geval wel een speciale 64-bits versie van hun distributie geoptimaliseerd voor x86-64. Dit levert een aardige snelheidswinst op. Games als Unreal Tournament 2004 (ook beschikbaar voor GNU/Linux) kennen ook al een 64-bit versie net als de nVidia-drivers. Je kunt dus nu al een goed geoptmaliseerd GNU/Linux systeem draaien op je Athlon 64, niks een jaar wachten.
    Bovendien is de prijs/kwaliteitsverhouding van de Athlon 64 helemaal niet zo slecht. Kijk maar eens op http://www.tweakers.net/pricewatch voor een goedkope shop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.