Vraag & Antwoord

OS Linux

ingewikkeld router verhaal

Anoniem
Marcel de Reus
3 antwoorden
 • Na 4 jaar trouwe dienst laat mijn Chello verbinding het de laatste tijd steeds vaker afweten en als ik een keer wel verbinding heb dan is het verschrikkelijk traag (dat is ook de reden dat ik zo weinig op het forum & jabber was). Nu komt er woensdag eindelijk een monteur de boel doormeten (ik denk dat mijn modem zijn beste tijd gehad heeft) en tot die tijd heb ik mijn wireless router bij de buren aangesloten (waar Chello prima werkt). Nu heb ik dus op mijn laptop draadloos via de buren tijdelijk internet, maar het zou fijn zijn als de desktop ook gewoon internet had.
  Ik heb dus een crosscable neer gelegd tussen mijn laptop en mijn desktop en dacht de boel wel even door te routeren. Ik heb op mijn laptop eth1 als wireless kaart met ip 192.168.123.109 (DHCP) en eth0 met ip 192.168.124.1 (statisch). Vervolgens heb ik ipv4 forwarding aangezet en op de desktop (met ip 192.168.124.2) aangegeven dat de default gateway 192.168.124.1 is. Ik kon gewoon pingen tussen beide PC's dus dat zat goed.
  Daarna heb ik met 'iptables -t nat -a POSTROUTING -o eth0 -s 192.168.124.0/24 -j MASQUERADE' masquerading aangezet. Nu kan ik inderdaad vanaf mijn desktop met 'ping 192.168.123.254' (het ip van de wireless router die dus bij de buren staat) benaderen, de route lijkt dus te werken. Ik heb echter geen internet verbinding op de desktop.

  Nu is de vraag natuurlijk wat er mis gaat. I het uberhaupt mogelijk om twee keer een nat toe te passen? Het verkeer zou dus ongeveer zo moeten lopen:

  desktop - (crosscable) - laptop - (wireless verbinding) - router - switch - modem

  Zowel de laptop als de router passen nat toe. Wie helpt me?
 • Wat zijn je DNS instellingen?
 • Zou je MASQUERADE rule geen "-o eth1" moeten bevatten in plaats van "-o eth0" ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.