Vraag & Antwoord

OS Linux

Mysqlcc tar.gz

Anoniem
stenux
8 antwoorden
 • Hoi,

  ik ben weer druk in de weer met Apache en Mysql. Voor die laatste heb ik een tar.gz gedownload maar krijg het niet aan de praat, althans ik snap de install.txt niet.
  4. Unpack the distribution and create the installation directory:

  shell> gunzip < /path/to/mysqlcc-VERSION-OS.tar.gz | tar xvf -
  shell> ln -s mysqlcc-VERSION-OS mysqlcc

  The first command creates a directory named `mysqlcc-VERSION-OS'.
  The second command makes a symbolic link to that directory. This
  lets you refer more easily to the installation directory as
  `/usr/local/mysqlcc'.
  [list:e05be30825]
  Met name de opdracht gunzip krijg ik niet voor elkaar omdat ik niet weet hoe ik dat verticale streepje moet interpreteren. En klopt dat streepje na tar xvf wel?

  Bij voorbaat dank.[/list:u:e05be30825]
 • [quote:a38c07df20="stenux"][code:1:a38c07df20]gunzip < /path/to/mysqlcc-VERSION-OS.tar.gz | tar xvf -[/code:1:a38c07df20]En klopt dat streepje na tar xvf wel? [/quote:a38c07df20] Deze manier van uitpakken kende ik niet. Maar klopt wel volgens de gzip homepage. http://www.gzip.org/ En dat streepje staat daar dus goed. Zelf geef ik de voorkeur voor het volgende commando
  [code:1:a38c07df20]
  tar -xzvf file.tar.gz
  [/code:1:a38c07df20][Enter]
 • Ik geef ook de voorkeur aan jolo's methode (al gebruik ik 'tar xvzf file.tar.gz', maar dat terzijde).

  Maar om even op jouw vraag terug te komen

  [quote:f00acb32c6="stenux"]Met name de opdracht gunzip krijg ik niet voor elkaar omdat ik niet weet hoe ik dat verticale streepje moet interpreteren. En klopt dat streepje na tar xvf wel?[/quote:f00acb32c6]

  Het verticale streeptje moet je ook gewoon intypen (shift+backslash ('')). Het is een pipe line, dwz. dat de uitvoer van het commando er voor (gunzip < /path/to/mysqlcc-VERSION-OS.tar.gz) wordt gebruikt als invoer voor het commando er achter (tar xvf -).

  Wat dat streepje achter 'tar xvf' doet weet ik eigenlijk niet.
 • :roll: [quote:1240cc8f68="stenux"][list:1240cc8f68]4. Unpack the distribution and create the installation directory:

  [list:1240cc8f68]
 • Ik heb beide optie`s (pipeline met en zonder streepje na tar xvf) geprobeerd maar zonder succes. In beide gevallen krijg ik na gunzip : No such file or directory. En bij tar xvf( dus zonder streepje) : tar: oude optie `f' verwacht een argument.

  Wat kan er nu nog aan de hand zijn?

  Bij voorbaat dank.
 • :roll: [quote:b4cdcef854="stenux"]Wat kan er nu nog aan de hand zijn?[/quote:b4cdcef854]Ik denk zelf aan 2 mogelijkheden:
   [*:b4cdcef854]"VERSION-OS" niet gewijzigd in het versienummer en besturingssysteem (punt 1 van de handleiding, dus "mysqlcc-0.9.4-linux-glibc22.tar.gz" of "mysqlcc-0.9.4-linux-glibc23.tar.gz") [*:b4cdcef854]je hebt "/path/to/" niet gewijzigd in het "pad naar" het betreffende bestand.[/list:o:b4cdcef854] :wink:
 • Helaas jossan, dat is het niet en ik alles gecontroleerd op fouten maar alle punten, komma`s en streepjes staan goed. Wel was in eerste instantie( nog voor ik deze topic stelde) het tar.gz bestand veranderd in alleen een tar bestand. Je zou denken dat gunzip gelukt is maar ik weet niet meer hoe ik dat gedaan had. Ik brn toen wel opnieuw begonnen met een vers bestand, wellicht dat die oude in de weg zit.

  Alvast bedankt.
 • Hoi,

  het is inmiddels gelukt. Volgens de aanwijzingen van http://www.phpfreakz.nl/artikelen.php?aid=85 heb ik mysqlcc in een nieuwe directory geinstalleerd en met tar -xzf uitgepakt. Ik heb alleen nog 2 vraagjes:
  1. Met mysqld de daemon gestart en dat werkt goed, als ik ervan uit moet gaan dat ook na een reboot mysql vanzelf word opgestart.
  2. Als ik nu in een terminal zit kan ik mysql opstarten maar dan mysqlcc niet meer. Moet ik dit in een ander venster doen of mysqlcc verplaatsen naar de dir waar mysql ook in staat?

  Alvast bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.