Vraag & Antwoord

OS Linux

CD-R.iso op dvd

Anoniem
M.V. Wesstein
4 antwoorden
 • Helaas wil het downloaden van Fedora Core 2 niet zo lukken (ook niet onder Suse 8.2 Pro via Mozilla) dus heb ik maar de CD-R iso's opgehaald. Omdat ik door onbekende oorzaak maar geen bootable CD-R kan bakken (Nero Express) wil ik de 4 CD-R iso's op één DVD (+RW) schijf zetten en op die manier alsnog het zaakje installeren. Gaat dat werken of kan ik me de moeite besparen? Eerlijk gezegd nog niet geprobeerd onder Linux een bootable CD te bakken (bakken zelf gaat wel lukken, heb ik al eerder gedaan, maar bootable schijfje nog niet). Wie weet meer?

  Groet, M.V. Wesstein
 • Je kunt de iso's niet op een DVD zetten, dat gaat niet werken. Een bootable cd bakken is gewoon een kwestie van een .iso file branden hoor. Het ISO-bestand is een complete image van de cd en als de ISO-image bootable is, dan al de gebrande CD dus ook bootable zijn. Met Nero moet je kiezen voor Beeldbestand branden, onder GNU/Linux kun je:
  [code:1:6cb73ac037]
  cdrecord -v -eject dev=0,0,0 naam.iso
  [/code:1:6cb73ac037]
  gebruiken.
 • Raar. Als ik in Nero een bootable disc wil branden vraagtie om een opstartdiskette. Dan brandtie verder prima, maar wil ik dat schijfje dan gebruiken om op te starten, bootie gewoon het aanwezige Win-OS. Mbt de aanwijzing voor branden onder Linux: thx, ga ik later proberen, eerst andere prio's ;) Overigens had ik wel al het vermoeden dat CD-R iso's op DVD niet gaan werken, maar niet geschoten is altijd mis, toch? ;) :lol:

  Groet, M.V. Wesstein
 • Je moet ook nergens aangeven in Nero dat je een bootable cd wilt branden. Dat is enkel als je een zelfgemaakte bootable cd wilt. Je moet gewoon kiezen voor de optie 'beeldbestand branden' of 'burn image' oid en vervolgens kun je de .iso die je wilt braden selecteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.