Vraag & Antwoord

OS Linux

X-Windows op Motorola Powerstack verschilt van Intel PC?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb na veel gezoek X-Windows aan de praat op mijn Motorola Powerstack (604) computer! Er clgen driver stuurde het verkeerde geheugen aan. Dit type computer gedraagt zich kennelijk vrij afwijkend. Er zijn in het verleden al wat meer topics over geweest, voor de volledigheid heb ik de links hieronder nog even weergegeven.

  Ik zie nu dat de desktop er anders uitziet dan ik gewend ben. Ik krijg via 'startx' een grijs scherm met een kruisje (muis cursor). Als ik links klik op de muis krijg ik een menu waarin ik opdrachten kan geven zoals (Xterm, Xemacs, Bash). Echter ik krijg geen taakbalk, een KDE scherm of iets dergelijks. Is dit gekoppeld aan de volledige KDE? Of gdm? Momenteel heb ik een aantal X-programma's en xdm en kdm geïnstalleerd. Vanwege krappe ruimte op de HD heb ik niet de mogelijkheid om veel software erbij te installeren.

  Vraag over can't execute Xsetup,
  KDE + Debian op PC en Powerstack, enige verschillen,
  Debian Linux perikelen op een Motorola Powerstack systeem
 • En je hebt ook KDE geinstalleerd?
 • [quote:6f299e3df7="computerbacterie"]En je hebt ook KDE geinstalleerd?[/quote:6f299e3df7]Deze is volgens mij gedeeltelijk geinstalleerd, kdm is toch onderdeel van de KDE? Met kdm krijg is overigens een blauw scherm en een wat uitgebreider inlogscherm (zoals ook op de Intel PC). Echter daarna nog steeds geen taakbalk. In theorie kan mijn scherm "te klein" zijn, echter ik zie niets dat wijst op een eventueel virtueel scherm ook kan ik met de muis het standaard scherm niet verschuiven.
 • [quote:c10fedcec1="Hans.Vosman"]Deze is volgens mij gedeeltelijk geinstalleerd, kdm is toch onderdeel van de KDE? Met kdm krijg is overigens een blauw scherm en een wat uitgebreider inlogscherm (zoals ook op de Intel PC). Echter daarna nog steeds geen taakbalk. In theorie kan mijn scherm "te klein" zijn, echter ik zie niets dat wijst op een eventueel virtueel scherm ook kan ik met de muis het standaard scherm niet verschuiven.[/quote:c10fedcec1]

  Ik dacht dat KDM een apart programma was, maar het wordt inderdaad over het algemeen geinstalleerd met bijv. KDE. Maar wanneer je x-window op je computer hebt geinstalleerd betekent dat niet automatisch dat je KDE hebt geinstalleerd. X staat los van KDE en kan ook met bijv. ICEWM worden gebruikt, of zonder een window-manager.
 • [quote:d66014d9a9] Als ik links klik op de muis krijg ik een menu waarin ik opdrachten kan geven zoals (Xterm, Xemacs, Bash). Echter ik krijg geen taakbalk, een KDE scherm of iets dergelijks[/quote:d66014d9a9]

  Lijkt erop dat je twm draait. Open eens een xterm, schiet de wm af, en probeer "startkde".
 • Even mijn systeem bekeken. Ik heb het pakket 'kde' niet geinstalleerd. Na uitvoeren van 'apt-get install kde' wil apt-get 157MB aan software downloaden, na installatie neemt dat dan 406 MB in beslag. Ik heb slechts 300MB vrije ruimte, en dat is dus veels te weinig.
 • Dan zul je een lichtere WM als Fluxbox moeten gebruiken of anders IceWM (die heeft een menu + taakbalk net als KDE en GNOME).
 • [quote:28a8ddf735="Marcel de Reus"]… Fluxbox moeten gebruiken of anders IceWM [/quote:28a8ddf735]Daarvoor heb ik nog wel X-Windows nodig? Onnodig deinstalleren van software, doe ik liever niet. Oh ja, dit bericht met Mozilla op de PowerPC ingetikt.
 • Ja daarvoor heb je nog wel gewoon X nodig. Het is gewoon een soort KDE, maar dan veel eenvoudiger en zonder allemaal extra programma's.
 • [quote:42b7c1f38a="Tekkie"]Lijkt erop dat je twm draait. Open eens een xterm, schiet de wm af, en probeer "startkde".[/quote:42b7c1f38a]Klopt inderdaad!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.