Vraag & Antwoord

OS Linux

packetmanager van RH 9

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb hier RH 9 (Shrike) op een Athlon computer.
  Wanneer ik in de taakbalk naar 'K' en 'System Settings' en
  'Add/Remove applications' ga, krijg ik het packet management.

  Wanneer ik zelf een extra Rpm (uit het internet gehaald) reeds ge-
  installeerd had met rpm -i (in een terminal venster), vind ik die
  nieuwe rpm NIET terug in het package management, en kan hem daar ook
  niet verwijderen of updaten.

  Klopt dit of doe ik iets fout, c.q. zoek ik niet goed genoeg..

  TX
  rob
 • [quote:26cf1b4ec5="robmop"]Wanneer ik zelf een extra Rpm (uit het internet gehaald) reeds geinstalleerd had met rpm -i (in een terminal venster), vind ik die nieuwe rpm NIET terug in het package management, en kan hem daar ook niet verwijderen of updaten. [/quote:26cf1b4ec5] Als je de grafische package manager bedoelt, dan kan dat wel kloppen. Deze kent alleen de packages die op de Red Hat CD's staan. Gebruik commando rpm -qa | grep <package naam> Als je andere packages installeert via rpm -i <pakage naam> kun je die alleen verwijderen via rpm -e <pakage naam>.
 • Ik bedoelde inderdaad de grafische packetmanager..

  Ik vond dan de oude manager uit RH 7.3 handiger: daar werden filenamen en packets weergegeven, en daar kon je volgnes mij alles mee managen…

  Vooruitgang is niet altijd winst ;-)

  rob
 • [quote:caea4c11b2="robmop"]Ik bedoelde inderdaad de grafische packetmanager. Ik vond dan de oude manager uit RH 7.3 handiger: daar werden filenamen en packets weergegeven, en daar kon je volgnes mij alles mee managen… [/quote:caea4c11b2] Ik had de oude Red Had 7.3 nog bewaard. Dus om mijn geheugen wat op te frissen heb ik 'm geïnstalleerd op een oude Pentium II 266 Mhz met 128 MB RAM. Je bedoelt dus KPackage, een KDE package manager. Die zit inderdaad niet meer in Red Hat 9.0. Wel is er nog de mogelijkheid om KDE 3.2.2 te installeren http://www.kde.org/info/3.2.2.php maar zelf heb ik dat nooit geprobeerd. Dus of je dan wel kan beschikken over KPackage, dat weet ik niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.