Vraag & Antwoord

OS Linux

lufs

Anoniem
maximilaan
5 antwoorden
 • Het Linux Usermode FileSystem. Hiermee is het mogelijk oa ftp sites in je filesystem te mounten. Dat leek me handig: kan ik met allerlei programma's direct openen en saven van en naar ftp sites! Bijvoorbeeld om met een editor scripts op een site te bewerken of met de Gimp plaatjes wat aan te passen.

  Ik ben gister een flinke tijd bezig geweest om het aan te praat te krijgen, en dat is uiteindelijk na wat configuratieproblemen in mijn Suse en een kleine hack in de 'configure' van lufs gelukt.

  Het openen van een bestand in een editor vanaf de ftp site gaat goed, maar het schrijven is me nog niet gelukt. De editor geeft een foutmelding wegens onvoldoende rechten, en ondertussen is het bestand op de server beschadigd (er ontbreekt een stuk) Ik zal wel doorpielen, en het gaat vast werken, maar voor ik het wiel opnieuw uitvind:

  heeft er iemand ervaring met Lufs? (Of een andere manier om direct bestanden op ftp sites te bewerken)
  ( http://lufs.sourceforge.net/lufs/intro.html )
 • Ik ssh gewoon naar de ftp-server, maar dan moet je natuurlijk wel een account hebben op de desbetreffende server. Vervolgens kun je dan in je ssh sessie ook gewoon met vim (mits geinstalleerd op de server natuurlijk) de bestanden editen.
  Het is natuurlijk niet de bedoeling om zo van de server een werkstation te maken, maar voor kleine dingen zoals een cgi-script oid even te testen en te debugen is het een goede oplossing.
 • Er zijn ook heelwat programma's die dat kunnen.
  kwrite ftp://mijnserver.nl/index.html bijv. opent gewoon dat bestand (er wordt eventueel om een wachtwoord gevraagd)
  Maar ik heb geen ervaring met lufs :-)
 • lufs wordt momenteel ook door kde (niet in officiele uitgave) gebruikt, voor kio_fuse.
  Met kio_fuse kun je protocollen die door kio_slaves worden ondersteund als filesystem mounten in linux.
  En dat zijn er nogal wat, kio ondersteunt er meer dan 40.

  Ik zou zeggen, duik daar eens in, misschien kun je via kio_fuse op een eenvoudigere manier ftp-sites mounten (dat hoeft dus niet als je kde-toepassingen gebruikt..)

  Max
 • [quote:3fa669eb3f="wbsoft"]Er zijn ook heelwat programma's die dat kunnen.
  kwrite ftp://mijnserver.nl/index.html bijv. opent gewoon dat bestand (er wordt eventueel om een wachtwoord gevraagd)
  Maar ik heb geen ervaring met lufs :-)[/quote:3fa669eb3f]
  Kijk eens aan! Inderdaad, Kate (die in mijn Suse zit) doet dat ook. Zo simpel had ik het nog niet gevonden… Een lokale editor gebruiken vind ik toch wel een stuk prettiger werken van vi over een SSH of telnet verbinding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.