Vraag & Antwoord

OS Linux

packet.tar.gz: hoe weer te verwijderen van RH 9?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hoe kan ik een pakket, geinstalleerd vanuit <packet>.tar.gz, weer de-installeren??
  De Linuxversie is RedHat 9 (Shrike).

  TX
  rob
 • zit ik ook wel eens mee:
  als er een uninstall script bij zit zou het zo kunnen
  make uninstall
  in dezelfde directory uitvoeren waar je eventueel na het uitpakken
  './configure', 'make', en 'make install' hebt gedaan.
  Dus zoek even uit welke bestanden er zijn. Soms zit er ook een README en INSTALL file bij waarin staat hoe de ontwerper dat gedacht heeft. Ik zou dus iig bij het laatste beginnen.
 • [quote:b8636ccde8="robmop"]Hoe kan ik een pakket, geinstalleerd vanuit <packet>.tar.gz, weer de-installeren?? De Linuxversie is RedHat 9 (Shrike). [/quote:b8636ccde8] Met checkinstall kun je in de plaats van make install, met [code:1:b8636ccde8] checkinstall [/code:1:b8636ccde8][Enter] een rpm package maken.

  tar.gz pacages die je al hebt geïnstalleerd met make install, die geen uninstall script hebben, kun je alleen nog handmatig verwijderen. Als je bij ./configure geen prefix hebt gebruikt, is dat meestal een (sub)map in de /usr/local.
 • [quote:c0863da15c="jolo"][quote:c0863da15c="robmop"]Hoe kan ik een pakket, geinstalleerd vanuit <packet>.tar.gz, weer de-installeren?? De Linuxversie is RedHat 9 (Shrike). [/quote:c0863da15c] Met checkinstall kun je in de plaats van make install, met [code:1:c0863da15c] checkinstall [/code:1:c0863da15c][Enter] een rpm package maken.

  tar.gz pacages die je al hebt geïnstalleerd met make install, die geen uninstall script hebben, kun je alleen nog handmatig verwijderen. Als je bij ./configure geen prefix hebt gebruikt, is dat meestal een (sub)map in de /usr/local.[/quote:c0863da15c]die tool kende ik nog niet.. thnx!
  de homepage ligt er (nu) uit. alternatieven
  http://proyectos.glo.org.mx/checkinstall/
  http://freshmeat.net/projects/checkinstall/

  … en handmatig… kan "altijd" maar ik vrees dat de topicstarter dat juist wilde vermijden.. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.